Målvaktstrio klara för klubbens juniorsatsning mot Elit
2021-01-30 15:01

En satsning som påbörjades för flera år sedan av Björn Erlandsson skulle resultera i avancemang till J18 & J20 Elit/Region Syd. Men pandemin har satt stopp för avancemang två år i rad. Nu tar Christian Sivemark över stafettpinnen från Björn och skall nu för första året sätta samman A-pojk upp till J20. Christian är ingen nybörjare, han har jobbat med juniorer över 10 år & ser verkligen fram emot kommande säsong.

Först ut att signera för kommande säsong är målvaktstrion Erik Siösteen, Rickard Andersson & Victor Olausson. Alla tre med förflutet i klubben varav två sedan hockeyskolan.

Erik Siösteen – född 2004

Började sin hockeykarriär när han var 9 år. Han säger det har varit en lång resa och vid 10 års ålder bestämde han sig att han ville bli målvakt och satsa på sin hockey. Nu har han skrivit på 3 års satsning med Hanhals Kings med målet att ta plats i Hanhals Kings A-lag. Hans förebild är Price & Lundqvist i NHL men på hemmaplan beundrar han Hugo Alnefelt. En annan idol på nära håll är Rubin som gjort liknande resa som Erik & Co. är inne på nu. Slutligen säger Erik ”Knega på och göra sitt bästa som man kan så får man se vart det leder”

Rickard Andersson – född 2005

Började även han sin hockeyresa i klubbens hockeyskola. Första året gjorde Rickard i HK Kings men i och med hopslagningen blev det redan andra året Hanhals Kings. En lång men mycket kul resa som givit mycket kompisar som man kan snacka och umgås med så länge man bor här. Målet har varit klart länge att han vill hålla på med hockey & det känns inspirerande att få ta steget upp i J18. Med rätt gubbar tror Rickard laget kan gå långt.

Victor Olausson – född 2005

Startade sin resa i Hovås hockeyskola, för några år sedan tog han steget till Hanhals Kings. Men den resan blev inte riktigt som Victor hade tänkt sig och valde att flytta hem till Hovås igen. Inför U16RS säsongen kom han tillbaka till Hanhals Kings igen & har nu också bestämt sig för att stanna närmaste tre åren och satsa på klubbens juniorverksamhet. Efter samtal med Sivemark ser han verkligen fram emot att vara en del av Hanhals Kings juniorverksamhet i satsningen mot Elit/Region Syd.