Välkomna till Hanhals Kings
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkomna till Hanhals Kings

David Axebrink ny J18 tränare
2021-05-10 20:29
David Axebrink

Klubben satsar för att höja nivån på juniorsidan och därför är Christian Sivemark, junioransvarig extra nöjd att kunna presentera David Axebrink som ny J18 tränare, han kommer att ha ett delat ansvar tillsammans med Tobias Gustavsson även kallad ”Tuben” i hallen. Det har varit ett tufft jobb att hitta rätt team säger Christian, men nu är han nöjd att kunna presentera tränarstaben för klubbens J18 spelare.

David är ny för oss alla i klubben och därför passade vi på att lära känna David.

 

Hur gammal är du? 

Jag är 24 år.

Vem Är David? 

Jag är ursprungligen från Borås där jag är sambo med min flickvän. I dagsläget jobbar jag som servicemekaniker. På fritiden så blir det en del golf och även umgås med nära och kära. 

Hur länge har du jobbat som tränare?  

 

Borås HC har ju varit min klubb både som spelare och som tränare. Mina 4 år som tränare har naturligt blivit i min hemmaklubb. Det har blivit 3 år i J18 Elit och 1 år för deras U16 Div 1 lag. Därför är nu jobbet som tränare i Hanhals Kings rätt steg i min utveckling. Jag ser verkligen fram emot att flytta till Kungsbacka och fortsätta min utveckling som tränare. 

Hur vill du jobba som tränare? 


Jag symboliseras med raka och tydliga instruktioner. Att kunna komma till ishallen och se och höra varje individ, det är A&O att jag vet att mina spelare mår bra. Spelmässigt så älskar jag en fartfylld hockey med mycket puckinnehav samt ett svinjobbigt presspel och ett jobbigt försvarsspel. 

Vad är viktigt för dig att se i spelarna? 


Redan idag att dem gör en bra barmarkssäsong. Det går inte att komma i augusti oförberedd och tro att man skall trycka på en knapp och tro att man ska kunna prestera på topp. Det kommer att synas direkt om man har fuskat med barmarkssäsongen. Gör man det bra nu så kommer vi ha med oss det in till kommande säsong. På isen vill jag se att varje spelare kommer till hallen och tävlar mot sina lagkamrater och krigar för märket på bröstet. 

Hur är upplägget med Hanhals Kings? 

Jag kommer att vara coach med ett delat ansvar med Tobias. Tobias kör forwards och jag kommer köra backarna. 

Vad tror du om kommande säsong?

Spännande, första året som huvudtränare i ett J18 lag, sätta sin egen prägel på det hela. Det finns många bra spelare i truppen. Jag har ett mål och jag hoppas att spelarna har detsamma och det börjar redan nu och det är att ta sig upp till J18 Regional Syd men först ska vi göra en bra serie.