Ett snack med David - huvudtränare J18
2021-08-24 19:00

Klubben har till denna säsong kontrakterat David Axebrink som ny huvudtränare för J18 laget. David som kommer från Borås har kommit till klubben för att i samband med klubbens akademisatsning höja utbildningsnivån på killarna i laget.

Vi tog ett snack med David för att höra hur första tiden i klubben varit.

Hej, hur har första tiden varit med truppen?

Första tiden med truppen har varit bra, fått en bra kännedom kring alla spelare både på och utanför isen. Väldigt gedigen och kemifylld trupp som har höga mål med sin hockeykarriär.

Hur tänker ni kring träningen nu i början på säsongen?

Det kommer vara mycket grunder på isen och så småningom kommer vi gå in mer åt att jobba med vår spelidé. Och tunga fyspass med mycket kondition för att kunna ha med sig det framöver till serien startar.

Hur känns truppen?

Truppens känns bra. Vi har pratat mycket värdegrund om hur vi vill ha det i våran trupp och runt omkring.

Finns det något negativt som du reagerat på eller är allt toppen?

Önskar väl att det borde funnits ett fast omklädningsrum för J18 för att få det mer proffsigt och hemtrevligt. Mycket handlar om trygghet och ordning för att spelare skall må bra och kunna prestera. Utöver det har det mesta varit bra.

Berätta om dig själv som person och tränare?

24 år och kommer ursprungligen från Borås där jag har bott i närmare hela mitt liv. Vid sidan om Hockey så är det mycket Golf och Motorsport som gäller. Jag och min tjej har nyligen tagit vårat pick o pack och gått från Borås till att bli Kungsbackabor.

Som tränare så tror jag på en rak och tydlig kommunikation, och ett välmående för mina spelare. Samt ett ledarskap som gör att spelare kan känna sig trygga med min närhet. Ett aktivt ledarskap där man jobbar med grupputveckling och även individuella målsättningar för att höja träningskulturen.

Vad tror du om säsongen?

Jag hoppas på en stimulerande och rolig säsong med mycket framsteg både på is och utanför is,  och att vi som grupp kan göra något som aldrig är gjort tidigare.

Är det något som är extra svårt med att träna ett Hanhals Kings J18 lag?

Det som har varit det svåra från början är att det inte har funnits någon riktig träningskultur, man kan komma lite när som. Men det har det blivit ändringar på det nu och det jobbas med varje dag att få alla att inse att det inte funkar och göra så om man vill komma nånstans inom sin hockeykarriär.