J18 går in i fas två!
2021-11-29 12:30

Hösten går över till vinter och vi har bara en månad kvar av 2021. I helgen startade precis nya fortsättningsserien för vårt J18 lag. Vi har tagit ett kort snack med David som är huvudtränare i J18 om hösten och framåt.

Vad säger du om första fasen på årets säsong?

Serie J 18 Div 1 har varit otroligt jämn denna höst. Alla lag som är med har stor potential och vi har därför fått vara med om många tuffa och hårda matcher. Det har inte gått att stå på hälarna utan vi har varit tvungna att jobba hårt och spela effektivt för att ha en chans.

Har du någon match eller sekvens som du du tycker sticker ut?

Den största framgången hittills var matchen mot Kungälv där vi gjorde ett mycket bra jobb sett över 60 minuter. Vi fick till spelet både i boxplay och powerplay, och det är sådana matcher vi tar med oss framöver när vi skall in i den nya fortsättningsserien. Det gäller att hålla fokus hela matcher och att alla killar och även ledare är på tå.

Vad blir målsättningen framåt?

Vår målsättning är samma som vi förmedlade innan seriens start. Vi vill upp i J 18 Elit och vi har fortfarande chansen även om det blev en liten omväg.

Du nämner omväg, vad blir viktigast mot laget nu när det blir en omväg?

Vi har pratat med killarna om vikten av att se positivt och att med vilja och bra fokus så kan vi spela riktigt bra och utmana många av lagen under kommande serie.

Vilka/vilket lag blir största utmaningen nu i fortsättningsserien?

Spontant så ser vi Halmstad som den största utmaningen utifrån att de har ett slagkraftigt lag och har varit väldigt effektiva i både boxplay och powerplay. Dessa spelformer är något vi behöver utveckla för att ha chans framöver – vi har inte riktigt fått till detta under höstens start.

Vi önskar dig och laget lycka till!

Tack, vi ser verkligen fram emot kommande serie och hälsar alla välkomna ner att heja fram oss! Vi behöver ert stöd!

Laget fick bästa tänkbara start i söndags då man vann borta mot Grästorp med 4-7.