Välkomna till Hanhals Kings
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkomna till Hanhals Kings

U16RS går in i SM mot Malmö
2023-02-26 20:57

Seriespelet är avslutat för vårt U16RS lag där man kommer 5:a i höstserien och 4:a i vårserien. Nu väntar bäst av tre matcher mot Malmö för att ta sig vidare i SM slutspelet. Det har varit jämna matcher mot Malmö och lagen har 2-2 hitintills denna säsong. Vi tog ett snack med Andreas Elofsson som gör sin andra säsong som U16RS tränare i klubben om mötet med Malmö men också hur året varit samt hur många som stannar kvar i klubben kommande säsong.

Seriespelet precis avslutat vad har du att säga om säsongen hittills?

Vi är väldigt nöjda med säsongen fram tills nu, det finns toppar och dalar men jag tycker vi lyckats hålla en jämn nivå över tid.

Ni kommer 5:a i höstserien och 4:a i vårserien hur kommer det sig?

Vi har tränat väldigt bra, vi spelar efter en taktik som när vi sätter den så blir vi tighta i spelet och svåra att slå. Vi har just idag inga landslagspelare som den yttersta spets i laget som många av dem andra lagen har, därför måste vi tänka till för att komma åt 3 poäng på andra sätt.

Vad är den största utmaningen för er att spela U16 Region Syd?

Det är 2 matcher varje helg på hösten, på högsta nivån i denna åldern. Du kan inte ta ledigt ett enda byte. Vi ledare har en utmaning i att killarna ska vara så förberedda som möjligt och killarna har en utmaning att klara av skola, träningarna, äta och sova för att nå upp till den kravbild som sätts på dem. Efter jul när du kommer 5:a så får du en brutalt tuff serie, en häftig utmaning. Jag tycker vi som grupp gör 7/8 bra prestationer efter jul och är nöjda med vad vi lyckats åstadkomma.

Hur kommer de sig att denna kullen står sig så bra i den konkurrensen som är i serien?

I truppen så har vi 15 killar från egna leden som drivits hårt av väldigt dedikerade tränare genom åren. Det har funnits ett intresse kring 07 gruppen. Ledare har hela tiden velat utveckla gruppen. Från att den gruppen hade istider kl. 15.00 så har det funnits fullt med ledare som varit där och stöttat. Kravbilden på individerna har varit konstant hög med allt från att ge 100%, komma i tid, tränat med tålamod, tränat mycket med kvalitet och fått med sig fysen från tidig ålder. Allt detta har gjort att de nya killarna som kom in denna säsongen hade ett lok de kunde haka sig fast vid.

Det är en svår ålder med alla viljor som finns, gymnasieval som ska göras, hormoner som sprutar. Hur har ni gjort för att få killarna att må bra och fortsatt under hela säsongen hålla en god lagkänsla?

Som sagt en svår ålder, hormoner som sprutar. Pressen som blir på individerna att lyckas både hemifrån och från sig själv, många val ska göras just i 9:an. Detta är min och övriga ledares andra säsong i U16RS. Denna frågan stod högst upp på listan denna säsong för det var den vi misslyckades med ifjol. Vi hade slitningar i gruppen ifjol. Incidenter på bussen där man utsatte lagkompisar, snacket i omklädningsrummet var väldigt egocentriskt och snacket mellan varandra på isen hade mer att önska. Med det i bagaget så har vi lyckats forma denna grupp, ihop med väldigt bra informella ledare i gruppen som visat vägen. Visst smäller det på träningarna, det är en hög tävlan men man vill hela tiden gruppens bästa. En supergrupp som verkligen har kul tillsammans.

Hur många blir kvar i Hanhals till kommande säsong i J18?

Vi som förening är glada att kunna säga att 14 spelare stannar till kommande säsong. Såklart en väldigt härlig känsla. Som exempel stannade 2 st 06 killar kvar från U16 Region Syd. Med det underlaget finns det mycket goda möjligheter för kommande tränare Snorri och Filip att göra en bra resa kommande juniorsäsonger. Bra jobbat av Joakim Aronsson, Johan Holmberg och Johan Sandström som satt ihop kommande Juniorgrupper.

Vad tror du gör att många stannar kvar i Hanhals?

En grupp som trivs tillsammans, många har förstått att oavsett vad man gör resan så måste den göras. Då kan det vara en fördel att bo hemma och vara i umgängen man är trygg i. Som hockeyspelare så kommer du tillslut till kappsäcklivet ändå.

Hur ska man resonera tycker du i sina val?

Väldigt individuellt, men får du anbud från SHL verksamheter så åk testa och kör. Jag tycker även man ska flytta om man verkligen känner för det. Men jag tycker oxå många flyttar iväg bara för att. Det ser vi oxå historiskt att det fungerar inte för alla. Många tror det handlar om loggan på bröstet och glömmer av vad som krävs av dig själv.

Det är den individuella feedbacken som får varje individ att utvecklas, som får varje individ att lära sig ta ansvar för sin egen utveckling oberoende omgivning. Det är inte omgivningen av spelare som kommer avgöra om hur långt varje spelare kommer i sin karriär, det är miljön med feedback, vägledning och stöttning som är avgörande tillsammans med spelares egna motivation och disciplin.

Om en vecka stundar SM mot Malmö, vad har du att säga om det?

En häftig utmaning, vi har 2-2 i matcher mot Malmö. Kommer bli en jämn serie där det laget som är på sin högsta nivå med rätt värderingar i spelet vinner.

Ni får 2 matcher hemma, är det en fördel?

När vi gick in i vårserien topp 5 så tittade vi på prestationer men med ett resultatmål och det var att komma 4:a för att lyckas knipa en extra hemmamatch. Så det är klart det är en fördel om vi tar vara på den rätt. Vi har ju 2-2 i matcher mot Malmö och alla matcher har vunnits på hemmaplan.

Avslutningsvis vill vi önska er lycka till kommande helg mot Malmö.

Stort tack, hoppas på många ungdomsspelare som är och tittar och stöttar U16 genom matcherna. Vi spelar andra matchen på hemmaplan 4 mars kl 16:40