Välkomna till Hanhals Kings
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
TILLSAMMANS ÄR VI STARKA

Från A-laget till assisterande i U16RS
2023-04-01 20:05


Linus Woltelin är klar som assisterande coach för U16RS nästa säsong. Linus har denna säsong spelat med A laget och väljer nu en ny bana inom hockeyn som tränare. Vi är riktigt glada över att Linus vill utvecklas vidare och ska ge de möjligheter som han behöver för att göra det.

Vi är glada för att du stannar i föreningen och vill utvecklas, vad fick dig på de tankarna? 

 

Jag gillar föreningen, stämningen och alla härliga personer jag möter i hallen. Att få möjlighet till att hjälpa andra att utveckla sig inom ishockeyn men även mig själv i en ny roll tycker jag känns roligt och spännande.

 

Vem är Linus Woltelin?

 

Jag är 23 år kommer från Göteborg. Min moderklubb är Härryda HC. Gjorde 4 år uppe i Forshaga där jag gick 3 år i gymnasiet, samt stannade kvar ett år och gjorde klart mitt juniorår innan jag flyttade hem. Är back i grund och botten. Har även spelat i klubbar som Lerum, Hammarö, Mölndal samt Hisingen. På fritiden gillar jag att träna, spela golf och umgås med vänner. 

 

Vad ser du fram emot med nästa säsong?

 

Ser mest fram emot att hjälpa killarna att utvecklas med det jag kan och lärt mig genom åren som spelare. Samt att få mycket lärdom av att stå i båset och lära mig mycket genom Zoltan. 

 

Vad vill du se från varje enskild spelare när det gäller prestation?

 

Det jag vill se av varje spelare är att man spelar för det märket man bär på bröstet. Att man krigar i alla situationer och och ger allt för sina lag kamrater. Oavsett resultat ska man ändå komma in i omklädningsrummet och känna jag kunde inte ge mer än det jag gav idag. Jag gjorde mitt bästa.

 

Vad kommer du bidra med i ditt uppdrag som assisterande för U16RS?

 

Jag kommer vara en hjälpande hand till Zoltan så gott jag kan med den erfarenheten jag har. Att komma till en grupp där spelaran är så unga kommer nog vara tufft i början, då kommer jag nog vara lite i bakgrunden se till så alla är redo och vet vad dom ska göra. Hålla iordning i gruppen lite med andra ord. Vara lite mer som en kompis. 

 

Du har precis spelat själv, vad har du med dig i dina erfarenheter som du tar med dig och vill ge spelarna i din roll som coach?

 

Att ha roligt även om det är tufft, säsongen kan kännas lång, då är det viktigt att hitta glädje i det man gör. Man ska inte vara för tuff mot sig själv. Jag själv som spelare vet hur tufft det är när man vart inne på plan och gjort ett misstag som resulterat i baklänges mål eller uppstått ett misstag, det bästa jag har lärt mig när det händer det är att prata med personen bredvid dig fråga om han har ett tips hur du kan göra så det inte händer nästa gång.

 

Får man inte ett svar vänd dig till någon av tränarna i båset. Skaka av dig det och gå ut och ha kul. Allt kommer lösa sig du har lärt dig att inte göra så ingen det är bara att gå vidare.

 


Nyhetsarkiv