Ett snack med Elofsson - huvudtränare U16RS
2021-08-23 21:08

Säsongsförberedelserna håller på för fullt och i helgen arrangerar vårt U16RS en hemmacup där man bjudit in Rögle, Växjö & Karlskrona. Det kommer bli mycket rolig hockey i vår ishall under lördagen. Ny tränare för säsongen är Andreas Elofsson och vi har tagit ett snack med honom om laget och teamet bakom.

Hej, hur har första tiden varit med U16 RS truppen?

Bra, vi har varit på is en dryg vecka och tränat på väldigt bra.

Hur tänker ni kring träningen nu i början på säsongen?

Det finns ingen tid att vila eller ta en "day off" på isen. Istiden är så extremt viktig för att kunna sätta ett spel. Vi kommer spela i en oerhört tuff serie där vi inte kan ramla ut på isen och tro att saker löser sig. Tiden är förbi då man hoppas laget vinner för vi brukar göra det och vi gör ju alltid mål. Vi måste vara förberedda. Vi vill sätta en taktik och ramar som tillåter individen att spela sitt spel.

Hur känns truppen?

Spännande, lyhörda, vill framåt med sin ishockey. Ju mer vi ledare kan stötta dessa spelare i allt från, taktik, skills,  avvägningar, beteende, tävla, inställning, uppförande kommer de blomma som spelare. Kunde inte fått en bättre trupp att jobba med.

Finns det något negativt som du reagerat på eller är allt toppen?

Klart att det alltid finns saker man vill rätta till. Men det som gruppen fått höra ganska rejält första veckan är att vi ledare kräver en oerhörd disciplin. Alla grupper mår bra av disciplin. Men det är väl något jag tycker glöms idag. Jag är rädd för ishockeyns utveckling. Det är alldeles för mjukt. Idag finns det ursäkter till allting. Exempel är att senast 10 minuter innan träning är man klar. Det var killar som aldrig hört det innan. Det ska gälla från hockeyskolan. Likaså spilla onödig tid på isen mellan övningar reagerade vi på. Men vi är i en start och det måste få ta tid att sätta och komma ihop som grupp. Det finns en enorm grundinställning i alla spelare så gör vi ledare rätt så kommer spelarna få en rolig säsong.

Ni har cup kommande helg, vad tror du om den?

Blir en utmaning, bra lag som kommer till Kungbacka. Vi är så förberedda vi kan bli såhär tidigt. Vi hoppas få se ett tävlande Hanhals Kings som visar glädjen till att äntligen få spela matcher igen efter ett tufft fjolår.

Ni är 3 st ledare. Du tillsammans med Mikael Ehrenborg och Joakim Aronsson. Berätta lite om rollerna.

Det stämmer jag är huvudansvarig och har yttersta ansvaret. Jag är assisterad av Mikael och Joakim. Jag och Mikael har jobbat länge ihop och känner varandra väl. Vi tänker lika, är tydliga och har ett stort tålamod och tro på den linje vi satt upp. Det är lätt som ledare att dras med av nutids resultat. Det handlar om att se nyanser och bra prestationer för att nå resultat på sikt. Det tycker jag att vi gör.

Joakim känner både jag och Ehrenborg sedan tidigare och jag kände att jag ville ha med Jockes lite kantiga härliga personlighet. En skön personlighet som varit med länge och är med för att elda på gruppen samt skapa en bra stämning och förtydliga vårt budskap än mer ut mot gruppen.

Vad tror du om säsongen?

Tror ingenting, vi har inte satt upp några mål än så länge. Det kommer vi göra närmare seriestart. Ödmjukt ska vi bli bättre varje dag för att vara så förberedda som möjligt på junior och kommande seniorhockey. Sen har klubben som mål att vi ska vara kvar i U16 RS och det vill vi hjälpa klubben med. Vi kommer möta bra lag så det blir en härlig utmaning för grabbarna.

Är det något som är extra svårt med att träna ett U16 RS lag?

Svårigheten är att få killarna att sköta sig. Sedan jag kom tillbaka till Kungsbacka och Hanhals Kings efter min aktiva karriär runt om i Hockeysverige så har det varit mobbning, utfrysning i U16 RS. Varje säsong har det förekommit, det kommer förekomma även denna säsong förmodligen. Men det är någonting som vi inte kommer att tillåta. Det är en svår ålder,  hormoner, hockeygymnasium ska väljas, tjejer som blir intressanta, hierarkin i olika miljöer som i skolan, omklädningsrum, på isen osv. Jag hoppas när vi summerar denna säsongen att vi lyckas hålla gruppen tight och med en gemenskap som blir ett minne för livet.