Välkomna till Hanhals Kings
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
TILLSAMMANS ÄR VI STARKA

Ny headcoach för U16 RS 2023/2024
2023-01-29 14:51
Zoltan Pal med Johan Sandström, junioransvarig, och Jonas Björk, sportchef


Zoltan Pal kommer att vara Hanhals headcoach för U16 RS säsongen 2023/2024. Zoltan är denna säsong headcoach för U16 bredd i Frölunda HC.  Tidigare har han varit headcoach för Varbergs A- lag och har dessutom en egen karriär som spelare i olika delar av världen.
Vi är väldigt glada att Zoltan valt att komma till Hanhals och vara en del av vår organisation kring U16RS och junior. Han kommer bidra med hockeykunskap, livserfarenhet och ett stort engagemang.

 

Välkommen till Hanhals Zoltan!
- Tack, det känns bra att vara här.

 

Du kommer vara headcoach för U16RS nästa säsong, vad kan vi förvänta oss av dig i det uppdraget? 


- Jag vill bidra med positiv energi och kommer fokusera på att bygga ett bra lag, vilket börjar redan i sommar. När säsongen börjar så ska jag försöka bidra med nya saker, kanske saker som Hanhals inte gjort tidigare. Jag har stora förhoppningar och förväntningar.

 

Vad för typ av hockey vill du att spelarna ska prestera på isen?

- Nummer ett är presspel, jag är väldigt noggrann med hur spelet utan puck ser ut och

fungerar. Såklart är spelet med puck och att hålla den inom laget också viktigt. Jag vill inte ta
bort utrymmet för spelarnas kreativitet men spelet ska byggas från en stark defensiv, inklusive    presspel, och därefter kommer offensiven med puckinnehav.

 

Vi gör intervjun på engelska, du har en bakgrund utanför Sverige, kan du berätta mer om dig själv och din historia? 

- Jag är från Ungern, eller egentligen Transylvanien, som är en del av Rumänien idag. Många Ungrare bor där idag och det var tidigare en del av Ungern. När jag var 18 år flyttade jag till USA och gick på high school där jag även spelade hockey. Mina studier fortsatte på universitet, även hockeyspelandet. Efter examen flyttade jag tillbaka till Ungern och spelade professionell ishockey för att sedan flytta till Sverige.

 

Du kommer att starta ditt uppdrag i augusti men kommer att spendera tid med laget även i sommar, vad är viktigt för dig att se hos spelarna under barmarkssäsongen? 

- Jag vill se en vilja att vara på plats och träna. Spelarna behöver hitta högre nivåer i allt och år efter år och denna sommar är ingen skillnad från det. Jag vill se viljan att bli starkare, snabbare, explosivare och sammanfattningsvis bättre hos killarna. Jag vill se hårt jobb under sommaren.

 

Vad är viktigast för dig när du arbetar med killar i 15-16 års åldern? 


- Jag tror det här är den mest intressanta åldern där det finns störst möjligheter att bidra i utvecklingen för spelare. De är väldigt mottagliga både fysiskt och psykiskt, vilket också ställer krav på mig som ledare. Ju äldre spelarna blir, desto svårare blir det att träna och utveckla dem. Några har puberterat fullt ut medan andra knappt påbörjat den processen, olikheterna är stora men alla har möjligheten att bli så bra som möjligt. Jag ser fram emot att komma igång.

 

Välkommen till Hanhals Zoltan!