Målvaktstränare U16RS-J20
2021-04-06 20:51

Vi fortsätter förstärka på tränarsidan till våra U16RS och Juniormålvakter. Viktor Hedendahl kommer in som ny målvaktstränare i klubben till säsongen 2021/2022.

Vem är Viktor?

Jag är född 1992 och fyller 28 år i maj. Jag är född i Borås, där jag spelat som målvakt från 5 års ålder och slutade vara aktiv som 16 åring. Tog sedan ett uppehåll och bytte min målvaktsutrustning till crosskläder.

Men vid 20 års ålder drogs mitt intresse tillbaka in i dem kalla ishallarna för att coacha Borås HC J18 och j20 lag. Efter en säsong, kliade det allt för mycket i kroppen så jag snörade på mig skridskorna igen för att återuppta spelet som målvakt. I detta skede bestämmer sig lillebrorsan att han vill satsa fullt ut på att bli målvakt och ta sig upp till högsta ligorna och här ändrar mitt liv riktning. Jag bestämmer mig för att bli målvaktstränare och överföra min kunskap och förståelse om vad som krävs för spelare i den åldern. Nu har jag varit målvaktstränare i nästan 6 år till och från.

Hur jobbar du som målvaktstränare?

Jag vill jobba med en personlig kontakt med var och en. Vara delaktig på träningar och dessutom ha separata målvaktsträningar samt följa upp matcher med genomgångar.

Vad vill du se utav målvakterna?

Hela mitt tankesätt om träning och nå sina mål, är att få individen att inse vad han själv behöver göra för att fullfölja sin plan. Sen är det mitt jobb att förse han med de möjligheterna. Att ha en bra kontakt och vara öppen så att vi kan utveckla han på de områdena som han behöver utvecklas på. Sen är det självklart att jag vill se ett hundraprocentigt deltagande av individen både mentalt, fysiskt som tekniskt.

Hur blir upplägget i Hanhals Kings?

Jag kommer vara på respektive lags träning 1 gång i veckan, plus följa upp på matcher. Hanhals Kings har en bra plan och idé på hur denna säsong ska fullföljas. Jag kommer samarbeta med tränarna för att bidra med övningar som passar både målvakter och utespelare. Sedan kommer jag även bistå utespelare med förståelse för hur målvaktsarbetet funkar för att få ett korrekt arbete mellan backar och målvakt.

Jag tror och känner på mig att nästa säsong kommer bli väldigt bra och jag ser fram emot att få våra målvakter att toppa målvaktsligorna!

Välkommen till Hanhals Kings U16 Region Syd
2021-04-01 09:28

Hej!

Välkommen till lagsidan för Hanhals Kings U16 Region Syd. Här finns information om laget, träningar, matcher och annan information som är bra för både spelare och föräldrar. Tag gärna för vana att titta in på hemsidan med jämna mellanrum för att ta del av den senaste informationen.

Har du något som du vill få publicerat så hör av dig till erika.markhede@hanhalsif.se

Elof ny tränare i U16RS
2021-03-28 19:27

Nuvarande säsong går mot sitt slut och det är dags för klubben och Juniorrådet att sjösätta kommande säsongs tränare. Först ut är U16 Region Syd gänget som säsongen 2021/2022 skall ta sig an årgång 2006 som skall spela U16RS. Därför är det extra kul att klubben kan presentera en ny tränare som är uppfostrad i klubben & med en gedigen karriär bakom sig.