Hanhals Hockeyskola 2015
2020-08-10 10:35
Fotograf Peter Olsson

Hanhals IF:s hockeyskola deltar varje år ca 150 barn. Vår hockeyskola är en del av "Tre kronors hockeyskola". För säsongen 2021/2022 riktar hockeyskolan in sig på tjejer och killar födda 2014-2016. Även äldre tjejer och killar som inte har spelat hockey tidigare är välkomna. De äldre barnen börjar ihop med de yngre barnen och slussas sedan upp i åldersgrupperna i takt med att man utvecklas som hockeyspelare.

I hockeyskolan finns det inga krav på förkunskaper och här är barnen i centrum och vi lär oss skridskoåkningens grunder samt spelet med klubba och puck på ett lekfullt och roligt sätt, allt på barnens egen nivå.

Ni föräldrar är välkomna att vara med på isen under träningarna, framför allt i början. Vi hoppas givetvis att ett par föräldrar fortsätter som ledare både på och utanför isen. För att vara med som ledare krävs ingen egen hockeyerfarenhet.

Vi erbjuder träningstillfällen de flesta lördagar och söndagar där tjejer och killar tränar tillsammans i respektive årskull för sig.

Hockeyskolan startar i år helgen 11-12 september, och man är välkommen när som helst på säsongen för att pröva på.

Ni kan även läsa mer om hockeyskolan i hockeyförbundets föräldrarhörna, klicka här

Uppstarshelg 11-12 sep

Lördag & Söndag kl 11:15

Ledare finns på plats kl.9.00-13.30 båda dagarna.

Utrustning

Man behöver inte en massa utrustning initialt men vissa skydd är obligatoriska:

• Hjälm med galler
  • Halsskydd
  • Skridskor med skydd
  • Ordentliga handskar
  • Inget krav initialt på hockeyhandskar
  • Klubba

Det gör ont att ramla! Tips kan vara att ha enkla knäskydd (typ inlines) och något mjukare för rumpan.
Viss utrustning finns att låna vid "Prova på" stäm av med ledarna innan i så fall.

börja spela hockey i kungsbacka

spela hockey i kungsbacka

spela hockey