Välkomna till Hanhals Kings
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkomna till Hanhals Kings
Hanhals IF
1 - 3
Tyringe SoSS
Hanhals IF1 - 3Tyringe SoSS

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 04 november, 19:00
Plats:Kungsbacka Ishall (A)
Serie:HockeyEttan
Samling:17:00
En tung förlust i slutminuterna av matchen
2020-11-05 14:05
Foto av Peter Olsson
Det blev en tung förlust igår för Hanhals Kings hemma mot Tyringe. Vi varnade innan matchen för att det kan gå hur som helst. Nu står det 3-3 i matcher mellan lagen sista 6 mötena. Tyringe gick vinnande och för första gången på länge kunde man match fyra kedjor vilket visade sig vara ett vinnande recept denna kväll. Det dröjde ända till 38:58 innan Hanhals Kings gjorde 1-0 i power play genom #22 Oliver Celec assisterad av #62 M Elfström & #20 L Wahlberg. Tredje perioden får Tyringe precis den starten man önskar och reducerar till 1-1 av #79 Kevin Loppatto assisterad av #39 S Ericsson. Hanhals Kings ligger sedan på för ett ledningsmål men Tyringe vänder och kontrar in ledningsmålet 1-2 av #8 Viktor Burman assisterad av #12 C Åkersson % #72 O Jacobsson. Hanhals Kings tar sedan ut målvakten men #18 Hampus Karlsson skjuter in från egen zon pucken i öppet mål och matchen är avgjord.

Hanhals Kings tränare Jan Ericson var förstås inte nöjd med lagets insats och säger så här efter matchen:


Oavsett om man möter ett lag ovanför eller ett sämre placerat lag i den här serien så är alla matcher svåra. De förståelsen måste alla ha när man går ut till match. Alla visste om det skulle bli en tuff match och vi var tydliga med från början att vi skulle fokusera på att göra rätt saker i försvarsspelet. En annan viktig sak som vi pratade om var spelet med puck. För att fart och flyt i spelet är passningskvaliteten oerhört viktig. Tyvärr var den alldeles för slarvigt och då är det svårt att få igång något riktigt bra anfallsspel och spelövertag och på det sättet få energi ett lugn i laget.


När dåliga passningar bryts och alla ställt om till anfall är det inte lätt att spela bra försvar heller. Spelet var ibland som ett "Flipperspel" där pucken studsade fram och tillbaka mellan lagen och då
blir det för mycket "chanshockey" och det innebär att målchanser dyker från ingenstans.


Målchanser var det gått om för båda lagen och när matchen är så jämn och står väger för eller emot så är det extra viktigt att ta vara alla chanser som dyker upp. Tyvärr hade vi inte den förmågan, det var stolpe och ribba men den lilla svarta saken måste över mållinjen. Där måste vi bättre!


Tråkigt för Isak Ragnevad i målet som storspelade att inte få bli den matchhjälte som han förtjänade.


Nu är det speluppehåll i 9 dagar och det innebär lite återhämtning för spelarna några dagar och sedan träningsförberedelser inför matchen mot Troja Ljungby den 14/11 då serien vänder.


Nu får vi se framåt och se möjligheterna och komma tillbaka och bli mer noggranna med allt vi gör.


Janne Ericson


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Ons 18/11 19:00
2 - 4  
Lör 14/11 16:00
7 - 1  
Ons 4/11 19:00
1 - 3  
Sön 1/11 16:00
5 - 4  
Ons 28/10 19:00
5 - 2  
Fre 23/10 18:30
1 - 6