Välkomna till Hanhals Kings
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkomna till Hanhals Kings
Välkommen att följa vårt representationslag
Vill ni följa allt kring vårt A-lag gör ni det på denna sida eller på https://www.hockeyettan.se/hanhals-if/

Om ni vill komma i kontakt med vårt A-lag kontakta följande personer.

Team Manager - Björn Erlandsson bjorn.erlandsson@hanhalsif.se
A-lags tränare - Janne Ericsson janne.ericsson@hanhalsif.se
Lagledare - Peter Dahlen
PR - Peter Olsson peter.olsson@hanhalsif.se


A-laget pausar sin verksamhet
2020-11-21 08:33

A-laget har drabbats av flera sjuka och som vi tidigare informerat ställdes gårdagens bortmatch in mot Nybro Vikings. A-laget har inga bekräftade Covid-19 fall men ville inte chansa på att spela gårdagens match då de det tester som gjorts visar att spelarna har Covid-19.


Därför har också ledningen i A-laget i samråd med Hockeyettan beslutat att pausa A-lagets verksamhet fram till torsdag nästa vecka. Därefter tas beslut om hur man kan starta igång eller ej.

Detta innebär att A-laget ställer in kommande två matcher, måndag och onsdag, utöver kvällens match.

Referat: Nybro Vikings IF - Hanhals IF
Kvällens bortamatch mot Nybro inställd
2020-11-20 14:42
Kvällens bortamatch mot Nybro Vikings ställs in pga ett större antal sjukdomar i vår trupp. Inga spelare är bekräftade med COVID-19 men Svenska ishockeyförbundet har tagit beslutet att skjuta på matchen. Nytt speldatum ej fastställt.
Referat: Hanhals IF - Karlskrona HK
Inför Karlskrona på hemmaplan
2020-11-18 17:25

Kvällens drabbning är lagens andra i seniorsammanhang där Karlskrona HK (KHK) gick besegrande i första matchen. Jannes tränare i Hanhals Kings säger "Jag tycker att i det senaste möte mot Karlskrona på bortaplan gör vi en bra match i 3 perioder. En jämn match med bra försvars- och anfallsspel från vår sida. Vi skapade en hel del framåt men tyvärr avgör de i sista perioden med ett Power Play mål och ett mål i tom kasse och förlust med 4-2. Efter matchen var vi tränare självklart besvikna på resultatet men ganska så nöjda med vår prestation över 3 perioder"


Statistiken visar tydligt att KHK är ett topplag med sin andra placering i tabellen mot Hanhals Kings nionde plats. KHK är ett målrikt lag och producerar i snitt 3,39 mål per match. Så vi kan räkna med en målrik match ikväll om vi skall tro statistiken. Hanhals Kings som endast tagit 1 poäng på sista 5 matcherna och haft svårt att få till det på hemmaplan är rejält revanschsuget i kväll. 


Vad krävs då för 3 poäng ikväll?


Inför kvällens match kommer vi få se ett revanschsuget Hanhals som kommer att ge allt och lite till för att försöka ta 3 poäng. Tufft räknar vi att det kommer att bli i minst 3 perioder och vår
motståndare är ett bra lag och de har visat bra from på sistone också. De har många duktiga och rutinerade spelare i laget och det är vi fullt medvetna om. Fokus ikväll blir på vårt sätt att spela och vad vi kan göra för att vår prestation blir så bra som möjligt.

Det brukar alltid vara så om alla i laget bidrar med sin spetskvalitet och gör det fullt ut i hela matchen så kommer resultatet att bli till vår fördel. Då kommer oftast det där lilla extra "flytet/turen" som vi vet att alla spelare/lag behöver. Ikväll hoppas och tror jag att alla spelare kommer att visa sitt rätta jag.


Matchen startar 19:00 och sänds på https://play.staylive.se/hanhalskingsif/l/32257

Referat: IF Troja/Ljungby - Hanhals IF
Inför Troja/Ljungby på bortaplan
2020-11-14 10:27

Det är dags för serien att starta upp igen efter 10 dagars uppehåll. Hanhals Kings tar bussen till Ljungby för att möta serieledarna Troja/Ljungby. Det blir en svår uppgift för Hanhals Kings som ligger nia i tabellen med 12 inspelade poäng mot Trojas 28. Positivt för Hanhals Kings är att man besegrade Troja på hemmaplan i början på oktober med 3-2. Senaste två mötena lagen emellan har Hanhals Kings två segrar. 

 

Som vanligt i hockey blir första målet avgörande. För Hanhals Kings del vinner man 50% av matcherna om man gör första målet. Så vi får hoppas skyttekungarna Markus Ruuskanen 7+3, Mattias Elfström 4+5 får en bra start på matchen.

 

Lagens form de senaste omgångarna speglar verkligen tabelläget. Troja som är stabila i toppen av tabellen har endast 1 förlust på senaste 5 matcherna och 4 vinster. Hanhals Kings däremot har det lite svajigare och har bara mäktat med en seger. Därför har vilan varit positiv för Kungsbackalaget som dessutom gjort vissa förstärkningar under uppehållet.

 

Vi tar ett snack med assisterande tränare Vesa Ruuskanen i Hanhals Kings. 

 

Vad säger du om dagens match?

 

Vi kommer möta seriens vassaste lag och det krävs att alla är påkopplade till 100% från start. Alla spelare är införstådda att vi kan slå alla lag vilket vi bevisat innan men det krävs att alla i laget gör det man skall. Det blir klyschor som avgör idag dvs alla spelare måste vara påkopplade, ordentlig skridskoåkning och att vi jobbar hårt i varje situation. Ett lag som Troja kommer inte ge oss mycket ytor och chanser så det kräver att vi är skärpa och tar vara på varje läge vi får under matchen. 

 

Hur har Er vecka sett ut efter några dagars vila?

 

Vi har haft en bra träningsvecka där vi haft många spelare på isen. Veckan startade med att vi körde tre hårda pass måndag-onsdag. Välbehövlig vila på torsdagen för att sedan avsluta med en skön fredagsträning. Där gick vi som man brukar igenom taktiska frågor kring försvarsspelet och special teams och finslipade på detaljer som blir viktiga idag.

 

Laget har fått ett antal förstärkningar i veckan, berätta om dom?

 

Ja, i veckan fick vi klart med Jonatan Lundin-Andersson som kom från Karlskrona, jag känner honom inte personligen innan men en bra och skön kille som är mycket skridskostart och en riktig bra lagspelare. Han kommer spela från start idag & bli en stark förstärkning framåt. 

 

Dessutom fick Hanhals Kings klart med tre inlånade spelare från Frölunda J20 som i och med Coronaläget kommer spela tillsvidare med Hanhals Kings. Det är två forwards och en back som kompletterar vårt lag på ett bra sätt. Axel Kumlin, back uppvuxen i Stockholm som spelat i Frölundas organisation sedan 17/18, moderklubb IFK Österåker. Vesa säger ”Han är en storvuxen och stark kille och har man varit i Frölunda så kan man spela och är välutbildad” På forwardssidan ansluter norrmannen Philip Granath som har Frisk Asker som moderklubb. Anslöt till Frölundas organisation 18/19 och spelar i Norska landslaget & kommer spela forward. Dessutom ansluter William Hallén som har Hovås HC som moderklubb. Även han anslöt till Frölundas organisation säsongen 17/18 där han gjorde 59 poäng på 29 matcher sin U16 Elitsäsong. Även William spelar i landslaget och kommer spela idag som center.

LA tillbaka i klubben
2020-11-10 21:13
Fotograf Peter Olsson

Kungsbackafostrade Jonatan Lundin-Andersson har precis skrivit på för sin moderklubb Hanhals IF där han en gång började sin hockeyresa som 3-åring. Som stor talang tog han sig igenom ungdomsåren i Kungsbacka och som ett år yngre spelade han U16 Elit i Hanhals IF. Efter ett framgångsrikt år ryckte Frölunda i honom redan som 15-åring. Resan i Göteborgsklubben började med en mycket framgångsrik säsong (34 poäng på 24 matcher) i deras U16 Elitlag och avslutades förra året med spel i SHL och Sweden U20 landslaget.


Många spelare i Hanhals Kings kontaktar Jonatan för råd om hur man skall ta sig vidare. Stressen när man blir 15 år är mer påtagen nuförtiden och det är svårt att veta hur man skall göra. Jonatan säger själv efter att precis avslutat hockeygymnasium; Man skall inte stressa upp sig för mycket att man inte kommer in på hockeygymnasium. Alla utvecklas på olika sätt och som min pappa alltid sagt till mig ”Är man tillräckligt bra hamnar man där man ska” man sätter press på sig själv att kompisar sticker till andra lag så jag kan förstå stressen. Men det finns inget dåligt med att stanna i moderklubben och utvecklas. Det är nu som resan början, det är nu man skall ha hockeyn som ett jobb.


Förra säsongen fick vi se Jonatan i Hanhals Kings tröjan då han var utlånad från Frölunda där han gick på ett juniorkontrakt, det blev 27 matcher. Det blev en säsong med mycket matcher, totalt gjorde Jonatan 31 SuperElit, 27 Hockeyettan & 6 SHL matcher, vilket han var mycket nöjd med för att få matchning på seniornivå.


Det blev inget kontrakt med Frölunda efter att juniorkontraktet gick ut. Jonatan tillsammans med agenten var ute efter lite nya utmaningar och resväskan packades och nästa destination blev fd hockeyallsvenskan klubben Karlskrona.


Varför valde du att flytta hem till Hanhals IF?


Från början var det ju snack om ett lag i Hockeyallsvenskan när diskussionerna började med Karlskrona. När det stod klart att KHK skulle spela i Hockeyettan fanns ändå ett sug efter något nytt och få lite miljöombyte, se sig omkring helt enkelt. Därför valde jag att ansluta till KHK som är en bra förening med bra förutsättningar, bra tränare & tid för att utvecklas.


Tyvärr visade det sig ganska snabbt att den rollen som jag fick var inte den vi planerade och jag kände inte att jag utvecklades på rätt sätt. Jag har inget dåligt att säga om klubben och staden är schysst.


Men efter ett tag var jag tvungen att börja tänka på mig själv och min utveckling som hockeyspelare, jag började prata med min agent och en flytt kom allt närmare. Jag har alltid haft kontakt med Björn och för mig fanns inget annat alternativ än att flytta hem till Hanhals Kings. Känns jätteroligt att komma hem till sin moderklubb och visa kompisar, familj och fans vad man kan. Jag vill ju givetvis lagets bästa och vill producera framåt men även vara en viktig kugge i försvarsspelet och bidra till att vi tar poäng.