Välkomna till Hanhals Kings. Tillsammans är vi starka, Tillsammans gör vi skillnad
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
TILLSAMMANS SEDAN 1949

Hockeyskolan 2017

 

Träningstider Hockeyskolan

 

2017 11:15

Hanhals IF:s hockeyskola deltar varje år ca 150 barn. Vår hockeyskola är en del av "Tre kronors hockeyskola". För säsongen 2023/2024 riktar hockeyskolan in sig på tjejer och killar födda 2016-2018. Även äldre tjejer och killar som inte har spelat hockey tidigare är välkomna. De äldre barnen börjar ihop med de yngre barnen och slussas sedan upp i åldersgrupperna i takt med att man utvecklas som hockeyspelare.

 

I hockeyskolan finns det inga krav på förkunskaper och här är barnen i centrum och vi lär oss skridskoåkningens grunder samt spelet med klubba och puck på ett lekfullt och roligt sätt, allt på barnens egen nivå.

Ni föräldrar är välkomna att vara med på isen under träningarna, framför allt i början. Vi hoppas givetvis att ett par föräldrar fortsätter som ledare både på och utanför isen. För att vara med som ledare krävs ingen egen hockeyerfarenhet.

 

Vi erbjuder träningstillfällen de flesta lördagar och söndagar där tjejer och killar tränar tillsammans i respektive årskull för sig. 

 

Hockeyskolan startar i år helgen 16-17 september, och man är välkommen när som helst på säsongen för att pröva på.

 

Ni kan även läsa mer om hockeyskolan i hockeyförbundets föräldrarhörnan, klicka här

 

Uppstarshelg 16-17 sep

Lördag11:15-12:00

Söndag: 11:15-12:00

 

Ledare finns på plats kl.9.00-13.30 .

 

Utrustning

Man behöver inte en massa utrustning initialt men vissa skydd är obligatoriska:

  • Hjälm med galler
  • Halsskydd
  • Skridskor med skydd
  • Ordentliga handskar
  • Inget krav initialt på hockeyhandskar
  • Klubba

Det gör ont att ramla!
Tips kan vara att ha enkla knäskydd (typ inlines) och något mjukare för rumpan. Viss utrustning finns att låna vid "Prova på" stäm av med ledarna innan i så fall. 

 

2023-09-30 12:49
 
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen