Välkommen till vår domarsida

Här kan du läsa om vad som händer kring domarna i föreningen. Domarna är en viktig del av vår verksamhet och ger ungdomar från 13 år & uppåt möjligheten att lära sig yrket domare.
Våra domare utbildas av en mentorgrupp bestående av Henrik Pihlblad (aktiv domare SHL), Niklas Lovefall (fd. SHL-domare), Daniel Bengtsson (fd. Allsvensk domare) och Per Österdahl (fd. Allsvensk domare).

Dax att anmäla sig till årets föreningsdomarkurs
2021-09-10 21:32

Är Du intresserad att utbilda dig till hockeydomare?

Då är det dags att anmäla sig till årets föreningsdomarkurs.

För att döma matcher så måste man ha gått årets domarkurs.

Kursen ”den teoretiska delen” är indelad i två grupper, en grupp där alla nybörjare går (födda -07 & -08) och en andra grupp går de som dömt minst ett år.

Eftersom i princip hela förra säsongens matcher ställdes in gör vi ett omtag med nybörjarna födda -07 i år igen. De han aldrig komma igång ordentligt förra året.

Ispraktiken är primärt för nybörjargruppen men även de som dömt tidigare år är välkomna.

Utbildningen kommer hållas i VIP-rummet i ishallen (bredvid cafeterian)

Nybörjare

-07 & -08

Fortsättning

-06 och äldre som dömt minst 1 år

Praktik på is

Anmälan görs till Per Österdahl via mail: per.osterdahl@hanhalsif.se

Information vid anmälan:

• Namn
  • Adress
  • Postadress
  • Mobilnummer
  • Personnummer (10 alt 12 siffror)
  • Mejladress
  • Kontaktuppgifter Mamma & Pappa (Namn, mejladress & mobilnummer)

Din anmälan vill jag ha senast torsdagen den 16 september

Varmt välkommen!

Per Österdahl

Domaransvarig Hanhals Kings

Cleverservice - nytt system för alla domare i Hanhals
2021-09-10 20:59

Hanhals har investerat i ett nytt administrativt system för att hantera allt som har med våra domare att göra.

All tillsättning av domare till våra ungdomsmatcher, all hantering av kvitton för domaresättningar och utbetalningar av arvoden finns integrerade i ett och samma system.

Manualer hittar ni under dokument på domarsidan på www.hanhalsif.se

- Domare, hur man söker match, bekräftar den match man blivit uttagen till och hur man skapar sitt domarkvitto eftermatchen.

- Lagledare, hur man godkänner domarkvitton efter match.

Per Österdahl

Domaransvarig

Nya domarcoacher i klubben
2021-08-17 22:39

När Patrik Norrman valde att sluta som domaransvarig i föreningen efter förra säsongen skapades ett stort hål att fylla. Att hitta en person som skulle kunna ersätta det jobb som Patrik lagt ner på våra föreningsdomare under flera års tid bedömdes inte vara realistiskt. En ny lösning är nu klar och klubben är glada att kunna presentera ett nytt koncept med en grupp mentorer som tillsammans kommer utbilda och stötta våra föreningsdomare både på och utanför isen. Ambitionen är att fortsätta erbjuda en av Sveriges bästa utbildningar för ungdomsdomare i ishockey.

Henrik Pihlblad #79, Linjeman i SHL är en av de nya domarcoacherna för klubbens Ungdomsdomare

”När jag fick frågan om jag kunde tänka mig att hjälpa till som mentor och coach till ungdomsdomarna i Hanhals IF behövdes ingen längre betänketid. Att få engagera sig i dessa ungdomars första steg på en resa som ishockeydomare känns både inspirerande och roligt. Det är en möjlighet att dela med mig av mina egna erfarenheter till en ny generation unga domare och samtidigt ge något tillbaks till min moderförening där jag spelade hockey som ung och startade min egen domarkarriär. Jag, Nicke, Per & Daniel kuskade södra Sverige runt tillsammans var och varannan vecka i Allsvenskan under ett antal säsonger för drygt 10 år sedan. Det ska bli riktigt kul att få möjlighet att jobba tillsammans igen.”

Domarcoachgruppen samordnas av Per Österdahl och består av:

• Niklas Lovefall 48 år, före detta SHL-domare.
  • Per Österdahl 46 år, före detta Allsvensk domare.
  • Daniel Bengtsson 43 år, före detta Allsvensk domare.
  • Henrik Pihlblad 42 år, fortfarande aktiv linjedomare i SHL med bl.a J-VM, VM och OS på meritlistan.