Välkomna till Hanhals Kings
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkomna till Hanhals Kings
Bli medlem i Hanhals Idrottsförening
BLI MEDLEM
Vi fortsätter stärka vårt varumärke
2020-11-24 21:10
Källa: Alla lags instagramsidor 24 nov 2020 kl 21:00
Det är tredje året i rad som vi i oktober månad redovisar Instagramtoppen i serien som vårt representationslag medverkar i, Hockeyettan Södra. Stark närvaro på sociala medier blir allt viktigare för klubbarna och för att skapa intresse. 

Vi i Hanhals Kings är ett team som brunnit i flera år för att öka intresset på just sociala medier. Det som gör att vi år efter år breddar oss är för fler i klubben engagerar sig och vill synas på våra sociala kanaler vilket tillsammans bidrar till ökat intresse för det vi gör i Hanhals IF.

I dagsläget kan ni följa klubben på Instagram, Facebook, Youtube, InstagramTV, Reels (Instagram), TikTok. Vi hoppas ni alla som är medlemmar i klubben följer oss på dessa medier. Där vi försöker sprida intressant och rolig information kring allt som händer i klubben. Från Hockeyskolan till A-laget och från våra Camper och Cuper. 

Slutligen, det är alltid roligt att jämföra sig år till år med övriga föreningar i Hockeyettan. I år fick vi in en storklubb som innan har spelat både i SHL & Hockeyallsvenskan, Karlskrona som är överlägsen 1:a i år. Därför ramlar vi i Hanhals Kings ner till tredje platsen. Vi har ökat våra följare på IG med 20% från 2367 till dagens 2845. Det vore roligt om vi kunde ta en placering, för det behövs Er hjälp kära medlemmar och fans. Bästa ökningen från förra året stod Halmstad Hammers som ökat med imponerande 41%.
A-lag
Flyttade matcher pga pausen
2020-11-24 20:24, A-lag
Nu är det klart med nya speldatum för Mörrum och Borås matchen.

4 dec möter vi Borås
11 dec möter vi Mörrum

Förlängda skärpta restriktioner Covid-19
2020-11-20 19:15

Igår valde Folkhälsomyndigheten att förlänga våra skärpta restriktioner till 13 december. Detta innebär att spelare födda 2004 och tidigare fortfarande pausar från träning. Barn och ungdomar födda 2005 och senare kan träna som vanligt. Vi har full förståelse för de spelare och ledare som känner att de vill avstå träning på grund av oro för sin egen hälsa. 


Vi vill fortsatt uppmana alla spelare och ledare att enbart träna med sitt ålderslag i sin klubb och undvika externa träningar och visa varandra, inte minst våra ideella ledare, respekt och stanna hemma vid symtom. Fortsatt gäller även att stanna hemma i väntan på provsvar och vid positivt Coronatest. Här följer ni de råd och uppmaningar ni får av sjukvården.


Låt oss hjälpas åt och inte gena i kurvorna och hitta på lösningar ”som om det vore som vanligt” utan ta vårt ansvar och bidra till att förhindra smittspridning inom hockeyn.


Håll i och håll ut!


Beredskapsgruppen; lagledare & råd
Gm Camilla Fjellman
Coronasamordnare Hanhals IF

A-lag
Referat: Nybro Vikings IF - Hanhals IF
Kvällens bortamatch mot Nybro inställd
2020-11-20 14:42, A-lag
Kvällens bortamatch mot Nybro Vikings ställs in pga ett större antal sjukdomar i vår trupp. Inga spelare är bekräftade med COVID-19 men Svenska ishockeyförbundet har tagit beslutet att skjuta på matchen. Nytt speldatum ej fastställt.
A-lag
Referat: Hanhals IF - Karlskrona HK
Inför Karlskrona på hemmaplan
2020-11-18 17:25, A-lag

Kvällens drabbning är lagens andra i seniorsammanhang där Karlskrona HK (KHK) gick besegrande i första matchen. Jannes tränare i Hanhals Kings säger "Jag tycker att i det senaste möte mot Karlskrona på bortaplan gör vi en bra match i 3 perioder. En jämn match med bra försvars- och anfallsspel från vår sida. Vi skapade en hel del framåt men tyvärr avgör de i sista perioden med ett Power Play mål och ett mål i tom kasse och förlust med 4-2. Efter matchen var vi tränare självklart besvikna på resultatet men ganska så nöjda med vår prestation över 3 perioder"


Statistiken visar tydligt att KHK är ett topplag med sin andra placering i tabellen mot Hanhals Kings nionde plats. KHK är ett målrikt lag och producerar i snitt 3,39 mål per match. Så vi kan räkna med en målrik match ikväll om vi skall tro statistiken. Hanhals Kings som endast tagit 1 poäng på sista 5 matcherna och haft svårt att få till det på hemmaplan är rejält revanschsuget i kväll. 


Vad krävs då för 3 poäng ikväll?


Inför kvällens match kommer vi få se ett revanschsuget Hanhals som kommer att ge allt och lite till för att försöka ta 3 poäng. Tufft räknar vi att det kommer att bli i minst 3 perioder och vår
motståndare är ett bra lag och de har visat bra from på sistone också. De har många duktiga och rutinerade spelare i laget och det är vi fullt medvetna om. Fokus ikväll blir på vårt sätt att spela och vad vi kan göra för att vår prestation blir så bra som möjligt.

Det brukar alltid vara så om alla i laget bidrar med sin spetskvalitet och gör det fullt ut i hela matchen så kommer resultatet att bli till vår fördel. Då kommer oftast det där lilla extra "flytet/turen" som vi vet att alla spelare/lag behöver. Ikväll hoppas och tror jag att alla spelare kommer att visa sitt rätta jag.


Matchen startar 19:00 och sänds på https://play.staylive.se/hanhalskingsif/l/32257

A-lag
Referat: IF Troja/Ljungby - Hanhals IF
Inför Troja/Ljungby på bortaplan
2020-11-14 10:27, A-lag

Det är dags för serien att starta upp igen efter 10 dagars uppehåll. Hanhals Kings tar bussen till Ljungby för att möta serieledarna Troja/Ljungby. Det blir en svår uppgift för Hanhals Kings som ligger nia i tabellen med 12 inspelade poäng mot Trojas 28. Positivt för Hanhals Kings är att man besegrade Troja på hemmaplan i början på oktober med 3-2. Senaste två mötena lagen emellan har Hanhals Kings två segrar. 

 

Som vanligt i hockey blir första målet avgörande. För Hanhals Kings del vinner man 50% av matcherna om man gör första målet. Så vi får hoppas skyttekungarna Markus Ruuskanen 7+3, Mattias Elfström 4+5 får en bra start på matchen.

 

Lagens form de senaste omgångarna speglar verkligen tabelläget. Troja som är stabila i toppen av tabellen har endast 1 förlust på senaste 5 matcherna och 4 vinster. Hanhals Kings däremot har det lite svajigare och har bara mäktat med en seger. Därför har vilan varit positiv för Kungsbackalaget som dessutom gjort vissa förstärkningar under uppehållet.

 

Vi tar ett snack med assisterande tränare Vesa Ruuskanen i Hanhals Kings. 

 

Vad säger du om dagens match?

 

Vi kommer möta seriens vassaste lag och det krävs att alla är påkopplade till 100% från start. Alla spelare är införstådda att vi kan slå alla lag vilket vi bevisat innan men det krävs att alla i laget gör det man skall. Det blir klyschor som avgör idag dvs alla spelare måste vara påkopplade, ordentlig skridskoåkning och att vi jobbar hårt i varje situation. Ett lag som Troja kommer inte ge oss mycket ytor och chanser så det kräver att vi är skärpa och tar vara på varje läge vi får under matchen. 

 

Hur har Er vecka sett ut efter några dagars vila?

 

Vi har haft en bra träningsvecka där vi haft många spelare på isen. Veckan startade med att vi körde tre hårda pass måndag-onsdag. Välbehövlig vila på torsdagen för att sedan avsluta med en skön fredagsträning. Där gick vi som man brukar igenom taktiska frågor kring försvarsspelet och special teams och finslipade på detaljer som blir viktiga idag.

 

Laget har fått ett antal förstärkningar i veckan, berätta om dom?

 

Ja, i veckan fick vi klart med Jonatan Lundin-Andersson som kom från Karlskrona, jag känner honom inte personligen innan men en bra och skön kille som är mycket skridskostart och en riktig bra lagspelare. Han kommer spela från start idag & bli en stark förstärkning framåt. 

 

Dessutom fick Hanhals Kings klart med tre inlånade spelare från Frölunda J20 som i och med Coronaläget kommer spela tillsvidare med Hanhals Kings. Det är två forwards och en back som kompletterar vårt lag på ett bra sätt. Axel Kumlin, back uppvuxen i Stockholm som spelat i Frölundas organisation sedan 17/18, moderklubb IFK Österåker. Vesa säger ”Han är en storvuxen och stark kille och har man varit i Frölunda så kan man spela och är välutbildad” På forwardssidan ansluter norrmannen Philip Granath som har Frisk Asker som moderklubb. Anslöt till Frölundas organisation 18/19 och spelar i Norska landslaget & kommer spela forward. Dessutom ansluter William Hallén som har Hovås HC som moderklubb. Även han anslöt till Frölundas organisation säsongen 17/18 där han gjorde 59 poäng på 29 matcher sin U16 Elitsäsong. Även William spelar i landslaget och kommer spela idag som center.

BLI MEDLEM
Ladda ner medlemsappen
Ladda ner ledarappen
Nyheter från våra lag