Välkomna till Hanhals Kings. Tillsammans är vi starka, Tillsammans gör vi skillnad
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
TILLSAMMANS SEDAN 1949

 
Valberedningen Informerar
2024-04-04 11:33

 

Hej alla medlemmar i Hanhals IF
 
Nu är det dags att nominera till Hanhals kommande styrelse och valberedning inför årsstämman 10:e juni 2024.

 

Valberedningens arbete för verksamhetsåret 2024/2025 är nu inne i ett intensivt skede. Kontinuitet är viktigt, men vi arbetar även för att föryngra och modernisera styrelsen. Viktiga mål för valberedningen är att det ska vara ett lagbygge, det vill säga olika egenskaper och kompetenser ska tillsammans utgöra en bra grupp. Gärna med dynamiska diskussioner under sittande möte, men utåt ska styrelsen stå upp för fattade beslut. Styrelsen ska i första hand inte vara operativ, utan skapa förutsättningar för kansli, sportsligt ansvariga samt respektive lag att arbeta med sina olika uppdrag. Valberedningen bedömer att styrelsens roll inom vår kärnverksamhet är extra viktig kommande verksamhetsår. 


För att bidra till den sportsliga verksamheten, där det finns tydliga ramar med tydliga resultatkrav, är just den sportsliga kompetensen i förslag på styrelse, något som prioriteras.

Vi tror även att det behövs mer erfarenhet från att ha jobbat ideellt i en idrottsförening. Att ha varit med och byggt upp en verksamhet under en stram budget med hjälp av ideell drivkraft. Samtidigt är det betydande med erfarenhet av professionellt styrelsearbete från omfattande verksamheter och organisationer, som via effektiv förändringsledning förbättrat ekonomiskt resultat och skapa långsiktigt värde. Valberedningen söker därför personer med erfarenhet och kompetens av att leda, planera och genomföra förändringar.

 

Ekonomi hänger ihop med, och är en förutsättning för föreningens prioriteringar. Sedan pandemin har det rapporterats om problem med minskade sponsorintäkter. För att bidra till en riktningsförändring även inom detta område, ser vi det nödvändigt att skärpa styrelsens samlade erfarenhet från affärsutveckling, förmåga att skapa och hantera affärskontakter, för att till fullo tillvarata kraften i Hanhals IFs varumärke. Vi ser därför att det blir viktigt att fylla på med erfarenhet från marknadsföring och försäljning. 

 

Vid förra årsmötet valdes följande ledamöter till styrelsen:


Johanna Kullenberg (ett år) – ordförande
Per Österdahl (två år) – vice ordförande
Niclas Lindahl (två år)
Patrik Fredriksson (två år)
Filip Elwering (ett år)
Annika Knutsson (ett år)
Lotta Jansson (ett år kvar på tvåårigt mandat)

 

Styrelsen som valdes var således sju personer, varav tre kvinnor och fyra män. Valberedningen har som mål att styrelsen till verksamhetsåret 2024/2025 ska bestå av sju ledamöter, varav fyra respektive tre ska vara män/kvinnor eller kvinnor/män. Riksidrottsförbundet har som riktlinje att minst 40% ska vara av respektive kön i styrande organ. Valberedningen arbetar utifrån att styrelsen 2024/2025 kommer att fortsatt bestå av sju ledamöter, där det antingen blir fem män och två kvinnor, eller fyra män och tre kvinnor. Intervjuer med sittande ledamöter, samt potentiella kandidater, pågår just nu. 

 

Valberedningen tar tacksamt emot nomineringar, tankar, förslag och åsikter från medlemmar. Ni kontaktar oss lättast på:


Anders Rybrink

anders.rybrink@telia.com

Björn Erlandsson

bjorn.kungsbacka@gmail.com


Henning Lagerbielke

henning.lagerbielke@hanhalsif.se

 

 

Valberedningen har som mål att ha ett förankrat förslag att presentera den 27:e maj för kommande verksamhetsår.

 

// Valberedningen

Hanhals partnerbroschyr 24/25
2024-03-27 15:10

 

Hanhals IF – Ett partnerskap med mervärde!

 

Sedan 1949 har ishockeyn alltid varit en stor och viktig del av idrottandet i Kungsbacka. Namnen har varierat liksom platserna där killar och numera även tjejer både utövat och utövar sin ishockey.

 

Hanhals har genom åren haft förmånen att få fram många Hanhalsfostrade spelare, spelare som tagit sig vidare både inom Sverige och utanför landets gränser i sin fortsatta hockeykarriär. Alla med den stora drömmen.

 

Idag finns ett flertal av dessa spelare representerade i SHL, Hockeyallsvenskan, SDHL och NHL. Vår dröm och ambition är att vi ska ha en ishall och verksamhet fylld med barn, ungdomar, juniorer till A-lagspelare som alla lever sin hockeydröm. Oavsett om man är kille eller tjej, så skall Hanhals alltid vara en förening för alla, oavsett dröm.

 

Bli partner och stöd Hanhals IF! Partnerskapet är för dig som vill vara en del av Hanhals IF, genom ditt partnerskap bidrar du till utvecklingen av både ungdom, junior, dam och herr.

 

Genom stödet kan Hanhals IF fortsätta arbeta hårt och målmedvetet för att verka som en god förening och förebild i samhället samt att skapa goda förutsättningar för ännu fler hockeydrömmar både nationellt och internationellt.

 

Klicka här för Marknadsbroschyren 24/25 

 

 

Kontakt: 

Axel Fritiofsson
Tel: 0760-08 61 01

 

Felizia om framtiden, dåtiden och om den kommande tjejcampen vecka 26
2024-03-27 14:39

 

Vecka 26 anordnar vi vår första sommarcamp för tjejer och detta tillsammans med Felizia Wikner Zienkiewicz och jag fick en pratstund med henne innan hon ger sig av för att spela ännu ett VM i USA.

 

Hur har säsongen varit och hur mår du?

 

Det har varit en väldigt rolig säsong i Frölunda och jag skrev på för två år, så jag har ett år kvar. Vi nådde inte hela vägen, men vi tog hela säsongen steg i rätt riktning och det känns spännande att fortsätta och se vart vi kan nå nästa säsong. Jag mår bra och jag vet att sommarfysen kommer göra mig gott så att jag är redo för säsongen som väntar.

 

Nu stundar VM och denna gången går det i Utica, USA under perioden 3 - 14 april och när jag får tag på Felizia är det snart dags att checka in bagaget och sedan sova en natt på Arlanda. Det är tredje VM turneringen som står för dörren och efter många fina prestationer under året med landslaget är siktet inställt på medalj.

 

Det här året tänker jag att vi skippar att möta Kanada i kvarten, det har vi gjort för många gånger nu. Vi har spelat jämt mot Tjeckien och vunnit mot Finland så det känns riktigt bra inför turneringen. Vi känner varandra väl i truppen och det är alltid lika kul att ses igen och få åka iväg och spela ihop.

 

Felizia som har två äldre bröder fick tidigt hänga i ishallar och det blev snabbt en miljö hon älskade. 2 1/2 år gammal stod hon första gången på skridskorna och vid fem årsålder var dag hockeyskolan i Hanhals som blev det givna valet. Som ensam tjej spelade hon med killarna i Hanhals till U12 och hon trivdes alltid väldigt bra även om man kan bli lite ensam som tjej bland alla killarna. Att få spela matcher med tjejer och mot tjejer gjorde att hon sedan bytte till Hovås.

 

Inför hockeygymnasiet som då bara fanns på fyra ställen i Sverige gick en lång flytt upp till Örnsköldsvik och spel i Modo under de tre gymnasieåren.

 

Valet föll på Modo för att jag har släkt där uppe men visst längtade jag hem. Men åren i Modo var grymma och de är duktiga på att fostra spelare och deras tjejverksamhet har alltid legat långt fram. Men efter tre år i norr blev hemlängtan för stor och då passade erbjudandet från HV71 perfekt.

 

Vad är det då som driver Felizia och som gör att hon alltid vill framåt?

 

Jag har alltid tyckt om att tävla och det är viktigt att tävla, det handlar inte att tävla mot andra många gånger utan mot mig själv. Jag kan tävla mot andra, fast de vet inte ens om det men det taggar mig att kämpa vidare och hårdare.

 

Hur tävlar du mot dig själv?

 

Jag kan bestämma mig för att dribbla 20min om dagen, missar jag en dag blir det 40 min nästa dag. Eller så hör jag om en spelare som skjuter 300 puckar per dag, då tävlar jag mot det och ska skjuta 350 puckar per dag. För mig blir träningen roligare då och det håller passionen för sporten vid liv.

 

Vi är superglada för att få ha en camp tillsammans med Felizia i sommar och vi vet att det kommer blir spännande, roliga och intensiva dagar i ishallen. Innan vi släpper iväg Felizia för denna gången undrar jag vad tjejerna kan se framemot vecka 26?

 

Det kommer bli intensiva, roliga träningar och vi kommer tävla. Skott är något jag gärna öva på så där kommer jag bjuda på mina tips och trix för att förbättra tjejernas skott. Sen hoppas jag att vi ska ha kul på och utanför isen, att tjejerna ska träffa nya kompisar och hitta ett sammanhang där de mår bra.

 

 

Än en gång stort lycka till Felizia, vi kommer sitta bänkade framför VM sändningarna och vi ses när du är hemma igen!

 

 

Lotta Jansson

Camp och cupansvarig Hanhals

Hanhals Girls Camp 2024
2024-03-26 17:50

 

Avsluta vårsäsongen och starta höstsäsongen på bästa sätt med tre utvecklande och fartfyllda dagar i Kungsbacka ishall tillsammans med VM och landslagsaktuella Felizia Wikner Zienkiewicz.

 

Vår målsättning är att inspirera och motivera flickor födda 2009-2014. Tillsammans ger vi möjligheten att utvecklas och förbättra sina teoretiska kunskaper och tekniska hockeyfärdigheter.

 

Mer information kring campen samt kring anmälan finns under Camper på hemsidan

Stort grattis till SM Guldet
2024-03-24 17:08


Idag gratulerar vi Frölundas Damjuniorer till SM-guldet efter finalsegern med 2-1 i overtime mot AIK.


I laget finns Hanhalstjejerna Elicia Dunhäll, Elin Österdahl, Julia Broberg & Julia Pehrsson som var med från starten av Hanhals U-tjej för 6-år sedan.

 

Dessutom ytterligare 4 tjejer med andra moderföreningar Alwa Andersson (Lerum) & Carolina Thomson, Rebecka Durrell & Wilma Berlin (alla tre från Kållered) som spelat tjejhockey i Hanhals U-tjej under flera år.

 

Länk till segerjubel 

 

Länk till firande i omklädningsrum 

Gräsroten
Nyheter från våra lag