Välkomna till Hanhals Kings
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkomna till Hanhals Kings

Hockeygymnasiet i Kungsbacka 

 

Hanhals IF  bedriver ett hockeygymnasium tillsammans med Aranäsgymnasiet och Elof Lindälvs gymnasium Denna information rör främst Hanhals IFs del av verksamheten. Information om skolorna kan du också få här: 

 

Aranäsgymnasiet 

 

Elof Lindälvs gymnasium

 

Dessa skolor bedriver omfattande NIU och LIU verksamhet inom olika idrotter och eleverna på dessa gymnasium delar sitt intresse för idrott med många likasinnade. 

 
Hockey och gymnasiestudier
Hockeygymnasiet i Kungsbacka vänder sig till dig som brinner för din idrott.

Hockeyn bedrivs genom individuellt skolval.

Du ska ha en stark vilja och en ambition att klara både gymnasiestudier och ishockey parallellt. Syftet med hockeygymnasiet är att erbjuda målinriktade ungdomar möjlighet till en  utbildning till ishockeyspelare, domare och/eller ledare utan att ge avkall på den akademiska utbildningen i gymnasieskolan.

 

I samarbete med skolan har Hanhals IF ett upplägg där du ges de möjligheter och förutsättningar som krävs för att klara både skola och ishockey. Det är viktigt för oss att du efter gymnasieåren står väl förberedd inför framtiden, idrotts- såväl som utbildningsmässigt. 
 
Målsättning 
Hockeygymnasiet i Kungsbacka vill ge alla spelare god handledning och bästa möjliga träningsförutsättningar för de ska kunna utvecklas till spelare, domare eller ledare samtidigt som även studierna skall klaras av med goda resultat.  

 
Vem kan söka till Hockeygymnasiet i Kungsbacka? 
 
Vi vänder oss i första hand till spelare i Halland, Västra Götaland och nordvästra Småland men självklart är spelare från andra kommuner också välkomna att söka. 

 

En del elever kan behöva flytta hemifrån för att kunna gå på hockeygymnasiet. Att bo, studera och träna hemifrån är ingen enkel kombination. Det innebär att dessa elever för första gången får klara sig själva. Detta kräver vilja, ambition och självdisciplin om du vill nå goda resultat inom skolan såväl som inom ishockeyn. Tiden vid gymnasiet är också utvecklande för dig som människa mentalt och socialt. 

 

Hanhals hockeygymnasium 

För att vara aktuell för antagning till Hanhals hockeygymnasium ska du:

  • Vara behörig för gymnasiestudier, förutsättning för att gå på hockeygymnasiet 

  • Kunna ta ett stort egenansvar för din utveckling, såväl inom hockey som skolan 

 

Gymnasieutbildningen 

Utbildningen genomförs i samarbete med Aranäsgymnasiet, Elof Lindälvsgymnasiet ,där eleven kan välja bland alla de program som gymnasierna erbjuder. Hockeyträningen på schemat leds av erfarna tränare från Hanhals IF. 

 

Skolan har särskilt anställda personer som tillsammans med rektor ansvarar för idrottsämnena. Lärarlagen har ett stort intresse för idrott och därmed en god förståelse för elevernas situation samtidigt som skolan ställer höga krav på skolarbetets genomförande. 
 
Ishockeyträningen 

Den träning som bedrivs under hockeygymnasiet är baserad på individuell träning och utveckling. Träningen genomförs på förmiddagarna måndagar och onsdagar samt teori i skolan. I Hanhals IF bedrivs eftermiddags/kvällsträning cirka 3-4 gånger per vecka där både is- och fysträning utövas. Lägg därtill 1-2 matcher i veckan under tävlingssäsong.

 

Eleven som går på Hanhals hockeygymnasium och är den del av de elitförberedande lagen bör ha en stark drivkraft att klara av all den träning och de krav som ställs. Utöver träningen ska även skolarbetet genomföras på ett positivt sätt vilket gör att eleven förväntas kunna planera och ha en mycket god struktur över sin vardag. 
 
Hanhals IF garanterar inte hockeygymnasieelever matchtid i juniorlagen. Speltid är dock grundläggande för utveckling och vårt åtagande är därför att hitta alternativa spelplatser för den som saknar matchtid. 
 
Träningsupplägg 

Ishockeyutbildningen bedrivs i Kungsbacka ishall som ligger i direkt anslutning till Aranäsgymnasiet och ca 2 km från Elof Lindälvsgymnasiet. Träningsanläggningen innehåller gym, skottramp inomhus, ishall med två fullstora isytor och omklädningsrum för Hanhals IFs juniorlag. Träningen är individuellt upplagd.

 

Du får träna spelet mot mål, närkampsteknik, skridskoteknik, passningar, skott, finter, skivstångsteknik med mera. Fystester genomförs i augusti, mars och maj/juni. Även istester kan förekomma. Utvecklingssamtal genomförs två gånger per säsong. 
 
Behandling av skador/rehab

Tyvärr uppstår skador emellanåt. När det händer har du möjlighet att få din skada bedömd av erfaren idrottsläkare och dessutom få hjälp med rehabträning av sjukgymnast.  

 
Stöttning utanför idrotten 


Att som 16-åring flytta hemifrån och sköta boende, skola och hockey kräver vilja och självdisciplin men är också utvecklande mentalt och socialt. Hockeygymnasiet i Kungsbacka har en ambition att stötta dig även i det som inte rör det rent idrottsliga, allt för att du och dina föräldrar ska känna trygghet i din elitsatsning.

 

För att lyckas med detta åtar sig vår juniorlagledare ett stort ansvar socialt och har 24-timmarspolicy på telefonen både för spelare och föräldrar. 
 
Boende

Bostad ordnas på egen hand. Hockeygymnasiet i Kungsbacka har dock som ambition att dels förmedla kontakter till hyresvärdar, dels via samarbetspartners medverka till förmedling av boende.

 

En av anledningarna till att vi i första hand jobbar med spelare från Västra Götaland och nordvästra Småland är att vi ser en stor fördel i att kunna bo kvar hemma alternativt att inte behöva flytta så långt som 16-åring. 
 
Kost 

Frukost efter morgonträningar och lunch serveras i skolans matsal. Vi genomför utbildning inom kost vid ett tillfälle under säsongen. 
 
Ekonomi 


Studiestöd utgår enligt samma regler som för andra elever. Din studievägledare/kommun kan ge dig mer information om exempelvis skolpeng och inackorderingstillägg. Ett krav för att kunna spela i Hanhals IF är att vara berättigad till alla bidrag.

 

Hanhals IF tar ut en träningsavgift för att spela i juniorlagen och samarbetar med Team Sportia i Kungbacka och Warrior vid inköp av utrustning. 
 
Officiell ansökan och provspel för Hanhals Academy 
Ansökan till Hanhals Academy öppnar 1 september (dock senast 1/1). Svar på ansökan kan väntas senast i slutet av januari.  

 

Sänd mejl med intresseanmälan och ansökan genom att mejla kansliet 
 

Ansökan till gymnasieprogrammen ska göras senast 1 februari (preliminär svar i april och definitivt svar vid midsommar ungefär). Viktigt att välja Aranäsgymnasiet eller Elof Lindälvsgymnasiet som ett alternativ minst, då finns man med i systemet även om man skulle ha ett annat förstaval. 
 
Provspel för vårt J18 lag
Sker 14 dec i vår ishall

 
Provspel/antagningsprocess 

September 
1/9 Ansökningen till Hanhals Academy i Kungsbacka öppnar 

December 
Sammanställning sker.  

 

Oktober/november/december 
Spelare som är intressanta för intag till Hanhals Academy kan bjudas in till ytterligare träning. 

 

Januari
1 januari – Sista ansökningsdagen till hockeygymnasiet i Kungsbacka. 

 
Mitten av januari meddelas spelare som blivit antagna till Hanhals Academy per mail. 
 
2023/2024

Sänd mejl med intresseanmälan och ansökan till kansliet 

 

Vi ser fram emot din ansökan!