Välkomna till Hanhals Kings
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
TILLSAMMANS ÄR VI STARKA

Ishockey på gymnasiet- samverkan mellan gymnasieskolorna och Hanhals IF

 

Hanhals IF  bedriver har i samverkan med Aranäsgymnasiet och Elof Lindälvs tillval hockey på gymnasium Denna information rör främst Hanhals IFs del av verksamheten. Information om skolorna kan du också få här: 

 

Aranäsgymnasiet 

Elof Lindälvs gymnasium

 

Ishockey och gymnasiestudier
I samverkan med Kungsbacka gymnasieskolor erbjuder vi eleverna möjligheten att läsa kurserna idrott specialisering 1 och 2 med inriktning hockey inom ramen för det individuella valet.

Inom ramen för det individuella valet har alla elever möjlighet att välja hockey som inriktning. Eleverna antas till gymnasiet och till olika program baserat på slutbetyget från grundskolan. För elever som inte är folkbokförda i Kungsbacka kommun finns det regler som styr antagningen till gymnasiet och inriktningen på kurserna.

 

Ishockey är världens näst svåraste och hårdaste sport efter boxning enligt många undersökningar. Därför är det viktigt att kunna behärska sporten väl och vara medveten om de fysiska riskerna med ishockey. Trots det kräver inte skollagen förkunskaper för att läsa i-valskurserna inom idrott, inklusive ishockey. Det är dock viktigt att du som elev är medveten om de eventuella riskerna och att säkerhetsaspekterna alltid prioriteras för att minimera risken för skador eller olyckor under träning.

Du ska ha en stark vilja och en ambition att klara både dina gymnasiestudier och ishockeyträning parallellt. Syftet med ishockey på gymnasiet är att erbjuda spelare möjlighet till en utbildning till ishockeyspelare, domare och/eller ledare utan att ge avkall på gymnasiestudierna.

 

I samarbete med gymnasieskolan har Hanhals IF ett upplägg där du ges de möjligheter och förutsättningar som krävs för att klara både skola och ishockey. Det är viktigt för oss att du efter gymnasieåren står väl förberedd inför framtiden, utbildningsmässigt och med din ishockey. 
 
Målsättning 
Ishockey på gymnasiet i Kungsbacka vill ge alla spelare god handledning och bästa möjliga träningsförutsättningar för de ska kunna utvecklas till spelare, domare eller ledare samtidigt som även studierna skall klaras av med goda resultat.  

 
Vem kan söka till tillval hockey på gymnasiet i Kungsbacka? 
Vi vänder oss i första hand till spelare i Kungsbacka och Göteborgsregionen(GR). 

 

Hanhals IF- Ishockey på gymnasiet(idrott specialisering 1 och 2 med inriktning hockey) 

För att vara kunna söka hockey på gymnasiet ska du:

  • Vara behörig för gymnasiestudier, bli antagen på ett gymnasieprogram 
  • Kunna ta ett stort egenansvar för din utveckling, såväl inom hockey som skolan 

Gymnasieutbildningen 

Utbildningen genomförs i samverkan med Aranäsgymnasiet och Elof Lindälvsgymnasiet ,där eleven kan välja bland alla de program som gymnasierna erbjuder. Hockeyträningen på schemat leds av instruktörer från Hanhals IF. 

 

Lärarlagen har ett stort intresse för idrott och därmed en god förståelse för elevernas situation samtidigt som skolan ställer höga krav på skolarbetets genomförande. 
 
Ishockeyträningen 

Den träning som bedrivs under lektionerna är baserad på individuell träning och utveckling. Träningen genomförs på morgonen på måndagar och onsdagar samt teori i skolan. I Hanhals IF bedrivs eftermiddags/kvällsträning cirka 3-4 gånger per vecka där både is- och fysträning utövas. Lägg därtill 1-2 matcher i veckan under tävlingssäsong.

 

Eleven som deltar i idrott specialisering 1 och 2 med inriktning hockey och är en del av de seniorförberedande lagen bör ha en stark drivkraft att klara av all den träning och de krav som ställs. Utöver träningen ska även skolarbetet genomföras på ett positivt sätt vilket gör att eleven förväntas kunna planera och ha en mycket god struktur över sin vardag. 
 
Träningsupplägg 

Ishockeyutbildningen bedrivs i Kungsbacka ishall som ligger i direkt anslutning till Aranäsgymnasiet och ca 2 km från Elof Lindälvsgymnasiet. Träningsanläggningen innehåller gym, skottramp inomhus, ishall med två fullstora isytor och omklädningsrum för Hanhals IFs juniorlag. Träningen är individuellt upplagd.

Du får träna spelet mot mål, närkampsteknik, skridskoteknik, passningar, skott, finter, skivstångsteknik med mera. Utvecklingssamtal genomförs löpande under terminerna. 

 
Boende

Bostad ordnas på egen hand. Hanhals IF har dock som ambition att dels förmedla kontakter till hyresvärdar, dels via samarbetspartners medverka till förmedling av boende.  
 
Kost 

Frukost efter morgonträningar och lunch serveras i skolans matsal. Vi genomför utbildning inom kost vid ett tillfälle under säsongen. 
 
Ekonomi 

Studiestöd utgår enligt samma regler som för andra elever. Din studievägledare/kommun kan ge dig mer information om exempelvis skolpeng och inackorderingstillägg. 

Hanhals IF tar ut en träningsavgift för att spela i juniorlagen och samarbetar med Team Sportia i Kungbacka och Warrior vid inköp av utrustning. 
 
Ansökan till gymnasiet

Ansökan till gymnasieprogrammen ska göras senast 1 februari (preliminär svar i april och definitivt svar vid midsommar ungefär). Viktigt att välja Aranäsgymnasiet eller Elof Lindälvsgymnasiet som ett alternativ minst, då finns man med i systemet även om man skulle ha ett annat förstaval. 

Ansökan för spel med vårt J18 lag 2023/2024

Sänd mejl med intresseanmälan och ansökan till kansliet 

 

Frågor till Hanhals IF

Johan Sandström, junioransvarig

0706816350