Om klubben Hanhals IF

FÖRENINGEN

Hanhals IF är idag en av Sveriges största hockeyföreningar sett till antalet utövare. Vi har ca 500 ungdomar som spelar hockey i något av våra tio ålderslag.

Dessa ungdomar leds av ideella ledare som brinner för hockeyn i Kungsbacka och som vill att våra ungdomar skall få en bra utbildning. Detta gäller både hockeyn och det runt omkring såsom kamratskap, hälsa och kost.

Vi har höga ambitioner och vill utveckla föreningen och hockeyn i Kungsbacka. Genomgående i allt vi gör är att vi har tålamod och vill göra saker på riktigt. Det är de resurser vi själva skapar som vi kan använda till att utveckla vår verksamhet.  Som ett övergripande utbildningsramverk används Svenska hockeyförbundets läroplan ”Hockeyns ABC”

Vi har även benchmarkatett antal föreningar som vi anser har bra upplägg, ambitioner och policys.

VÅR AMBITION

•Att spela i Hockeyettan med vårt A-lag. Ett A-lag som till största delen består av spelare som fått sin utbildning i Kungsbacka.

•Att skapa ett bra och attraktivt Hockeygymnasium tillsammans med gymnasieskolorna i Kungsbacka. Ett bra Hockeygymnasium utgör grunden för en bra juniorverksamhet.

•Att ha en ungdoms-och juniorverksamhet som utbildar spelare till vårt A-lag.

•Att avancera till J18RS och J20RS

•Att behålla platsen i U16RS

•Att bedriva en bred ungdomshockeyverksamhet där alla som vill spela hockey får plats och möjlighet att utvecklas enligt Svensk hockeys utbildningsplan.

•Att bidra i processen att utbilda barn och ungdomar till människor med bra vanor och värderingar.

•Att tillsammans med Kungsbackas näringsliv och kommun skapa ett hockeyintresse där Kungsbacka Ishall blir en självklar plats att träffas på.

MEDLEMSKAP SPELARE

För att säkerställa en hög kvalitet på träning och utveckling för våra spelare, så fastställs inför varje säsong ett maxantal spelare per åldersgrupp. Antalet baseras bl.a. på tillgängliga istider och antal tränare. Sportråden (Senior, Junior samt Ungdom) lägger fram förslag till styrelsen som fattar beslut i frågan.

Alla spelare i föreningen som väljer att fortsätta upp i nästa åldersgrupp kommer att beredas plats, oavsett maxantal för den aktuella gruppen. Däremot tas nya spelare in först när maxantalet för åldersgruppen inte är uppfyllt. Intag sker enligt kölista där ansökande som är folkbokförda i Kungsbacka kommun prioriteras.

Dessa regler gäller ej U16 Region Syd där det står Juniorrådet fritt att vid behov rekrytera spelare under säsong i enlighet med föreningens ambition att behålla en plats i U16 Region Syd.

HOCKEY PÅ TV

Följ våra ungdomslag på Svenskhockey.TV och vårt A-lag på Staylive.se

Vad får jag för min medlems- och träningsavgift?

• Tillhöra en av Nordens största hockeyföreningar
• Tillgång till föreningens utbildningsplan för barn och ungdomar
• Möjlighet att träna i gott kamratskap med duktiga ledare
• Licens- och serieavgifter
• Spelarkortet – beslutat av Svenska ishockeyförbundet
• Du blir försäkrad som spelare
• Istidskostnaderna för träning och match
• Arvoden till våra domare
• Gemensamt material till laget i form av tränings- och matchtröjor
• Utbildade ledare enligt SIFs utbildningsstege
• Fortbildning för ledare utifrån föreningens beslutade utbildningsplan för ledare
• Lokal domarutbildning för ungdomarna
• Förråd där du som spelare kan förvara din utrustning (från U9)
• Tillgång till föreningens gym (från U14)
• Skridskoslipning via lagets materialare (från U9)
• Vårt kansli och de uppgifter som sköts där
• Kassör som ser till att klubbens ekonomi är i balans
• Off ice träning/fys
• Gratis entré till A-lagsmatcherna
• Medlemserbjudanden via sportsadmin (från 2021/2022)
• Representationslag i hockeyettan

Utöver ovanstående ingår det i medlemskapet att man deltar i de försäljningsaktiviteter föreningen genomför. Vilka aktiviteter det handlar om föreslås och beslutas av styrelse och klubbens marknadsgrupp.

Alla intäkter är viktiga för att föreningen skall kunna bedriva en kvalitativ verksamhet för barn- &
ungdomsidrott samt elitförberedande och elitidrottande. När vi alla hjälps åt får vi en välmående förening med en anläggning vi kan vara stolta över.

Du som medlem och/eller vårdnadshavare kan också bidra till minskade kostnader i föreningen genom att vara aktsam om våra gemensamma ytor och materiel. Du är också varmt välkommen att bidra genom att hitta sponsorer, arrangera cuper eller andra evenemang.

Välkommen att kontakta kansliet (kansli@hanhalsif.se) om du har funderingar eller förslag till alternativa lösningar.