Välkomna till Hanhals Kings
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
TILLSAMMANS ÄR VI STARKA

Om Hanhals IF

 

Föreningen 

 

Hanhals IF är idag en av Sveriges största hockeyföreningar sett till antalet utövare. Vi har ca 500 ungdomar som spelar hockey i något av våra tio ålderslag.

 

Dessa ungdomar leds av ideella ledare som brinner för hockeyn i Kungsbacka och som vill att våra ungdomar skall få en bra utbildning. Detta gäller både hockeyn och det runt omkring såsom kamratskap, hälsa och kost.

 

Vi har höga ambitioner och vill utveckla föreningen och hockeyn i Kungsbacka. Genomgående i allt vi gör är att vi har tålamod och vill göra saker på riktigt. Det är de resurser vi själva skapar som vi kan använda till att utveckla vår verksamhet.  Som ett övergripande ramverk för utbildningen används Svenska hockeyförbundets läroplan ”Hockeyns ABC”

 

Vi har även benchmarkat ett antal föreningar som vi anser har bra upplägg, ambitioner och policys. 

 

Vår ambition 

 

• Att ta oss tillbaka till Hockeyettan med vårt A-lag. Ett A-lag som till största delen består av spelare som fått sin utbildning i Kungsbacka.

 

• Att skapa ett bra och attraktivt Hockeygymnasium tillsammans med gymnasieskolorna i Kungsbacka. Ett bra Hockeygymnasium utgör grunden för en bra juniorverksamhet.

 

• Att ha en ungdoms-och juniorverksamhet som utbildar spelare till vårt A-lag.

 

• Att avancera till J18RS och J20RS

 

• Att behålla platsen i U16RS

 

• Att bedriva en bred ungdomshockeyverksamhet där alla som vill spela hockey får plats och
  möjlighet att utvecklas enligt Svensk hockeys utbildningsplan.

 

• Att bidra i processen att utbilda barn och ungdomar till människor med bra vanor och
  värderingar.

 

• Att tillsammans med Kungsbackas näringsliv och kommun skapa ett hockeyintresse där
  Kungsbacka Ishall blir en självklar plats att träffas på.

 

Medlemsskap spelare 

 

För att säkerställa en hög kvalitet på träning och utveckling för våra spelare, så fastställs inför varje säsong ett maxantal spelare per åldersgrupp. Antalet baseras bl.a. på tillgängliga istider och antal tränare. Sportråden (Senior, Junior samt Ungdom) lägger fram förslag till styrelsen som fattar beslut i frågan.

 

Alla spelare i föreningen som väljer att fortsätta upp i nästa åldersgrupp kommer att beredas plats, oavsett maxantal för den aktuella gruppen. Däremot tas nya spelare in först när maxantalet för åldersgruppen inte är uppfyllt. Intag sker enligt kölista där ansökande som är folkbokförda i Kungsbacka kommun prioriteras.

 

Dessa regler gäller ej U16 Region Syd där det står Juniorrådet fritt att vid behov rekrytera spelare under säsong i enlighet med föreningens ambition att behålla en plats i U16 Region Syd. 

Hanhals IF, en trygg ishockeyförening

Hanhals IF skall vara en ishockeyförening fri från mobbning, trakasserier, hot, våld och övergrepp. En ishockeyförening där alla känner sig välkomna och delaktiga och får delta och utvecklas efter sina egna förutsättningar.

 

För att vi ska få en trygg idrottsmiljö behöver vi arbeta utifrån den värdegrund som idrottsrörelsen gemensamt kommit fram till. Den omfattar de fyra grundpelarna:

 

- Glädje och gemenskap
- Demokrati och delaktighet
- Allas rätt att vara med
- Rent spel


Vid misstanke kring att ett barn, ungdom,  junior eller en vuxen/ledare far illa, så kontakta styrelsen. Polisanmälan kan du upprätta via Polisen.se eller via 11414. Du kan även göra en anonym anmälan till Socialtjänsten i Kungsbacka 

Hanhals i Sociala medier

 

Utöver hemsidan ser vi gärna att ni följer våra övriga digitala kanaler för Hanhals IF. Många av lagen har även egna lagsidor på Instagram.

 

Instagram
Facebook
Twitter
Youtube
TikTok
Svensk Hockey.TV

Medlems- och träningsavgift

 

Vad får jag för min medlems- och träningsavgift i Hanhals IF?

 

Läs mer i separata dokumentet

Avgifter 2023-2024