Välkomna till Hanhals Kings. Tillsammans är vi starka, Tillsammans gör vi skillnad

Serie:ATG Hockeyettan
Samling:15:00
Hockeyettan 2021/2022 säkrades
2021-03-20 22:28

Men wow vilken spänning det blev i eftermiddagens avgörande i Hockeyettan Södra vårserie. Förutsättningarna gick vi igenom innan, men kort sagt. Hanhals Kings var tvungna att ta minst 1 poäng mer än Tranås. Efter mycket drama i båda matchernas sista period slutade Hanhals Kings som vinnare och tog den sista platsen & säkrade sitt kontrakt medans Tranås hamnade i det tuffa kvalet där 2 av 4 lag går till Hockeytvåan.

Dramat i båda matcherna började med mållösa första perioder både i Halmstad och Kungsbacka. 14:24 in i andra perioden tar Hanhals Kings ledningen genom imponerande Liam Dower-Nilsson (6) som assisterad av Ludvig Levinsson sätter 1-0. Plötsligt ser det väldigt ljust ut för Kungsbackalaget. Men bara ca 4 minuter senare tar även Tranås ledningen och oförändrad ställning i tabellen. Detta står sig även perioderna ut och vi går in i en mycket oviss tredje period.

Tredje perioden startar på bästa sätt för Hanhals Kings. Halmstad kvitterar 02:17 in i tredje till 1-1. Plötsligt är Hanhals Kings på tredje plats. Men den glädjen varade endast i 9 minuter. 11:14 kvitterar Kalmar HC genom Viktor Crus-Rydberg. Plötsligt tar Tranås tillbaka tredjeplatsen. Men det skulle visa sig att Halmstad hade mer att ge. Martin Pärna sätter sitt 8 mål och laget tar ledning med 2-1 tid 13:14.

Minuterna kvar av båda matcherna bli otroligt spännande och för de få Hanhals Kings supporters som fick befinna sig i ishallen blev det otroligt spännande. Det saknades definitivt inte chanser från Kalmar HC att ta ledning & även hemmalaget hade bra chanser att ta ledningen. Men matchen slutar 1-1 efter full tid & förlängningen startar med att Kalmar HC spelar 4 mot 3. Överläget bli mållöst och ett par minuter in i förlängningen skriker de få som befinner sig i ishallen YES! Halmstad har nämligen satt 3-1 i öppen kasse. Matchen avslutas med att Hanhals Kings poängkung Ludvig Levinsson sätter sitt sjätte mål i friläge med Kalmar HCs målvakt.

Det var självklart en lättat Thomas Heden efter matchen som kunde säga “mission completed” Han togs in av Björn Erlandsson när laget befann sig i kris strax före jul. Bara efter några matcher fick Heden ordning på laget och införde en helt ny spelstil som för en del spelare visade sig vara väldigt utmanande. Samtidigt fylldes truppen på med bla. Ludwig Persson & Liam Dower-Nilsson, som båda visat hög klass speciellt i special teams. En tung förlust borta mot Tyringe höll på att kosta avancemanget till nästa års Hockeyettan men med minsta möjliga marginal säkrades alltså platsen i eftermiddag. Thomas Heden lämnar nu hockeyn på obestämd framtid då jobb & familj tar upp all hans tid.

Björn Erlandsson som slitit hårt detta året vandrade runt i ishallen under matchen och var givetvis mycket spänd på utgången. Björn säger några timmar efter att det är klart “Otroligt skönt att vara kvar i divison 1 nästa år. Thomas, Tobias och alla spelare har gjort en grym resa tillsammans. Jag är väldigt stolt över alla inblandade i A-lags teamet”

Innan vi lämnar hallen träffar vi materialare/lagledare Peter Dahlén & materialare Michael Henningsson, båda två helt slut efter denna spänning. Men redan nu finns nästa säsong i deras tankar och hur man skall kunna förbättra förutsättningar för kommande års spelare. Helt underbart med dessa ideella krafter!