Välkomna till Hanhals Kings. Tillsammans är vi starka, Tillsammans gör vi skillnad
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
TILLSAMMANS SEDAN 1949

Nybro Vikings IF - Hanhals IF
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 17 oktober, 16:00
Plats:Liljas Arena
Serie:ATG Hockeyettan
Samling:15:00
Förlust mot Nybro
2021-10-18 19:12
Fotograf Leif Hellerin

Lång resa, många borta och topplag som motståndare det blev litet för mycket för Hanhals när de gästade Nybro under söndagen. Förlust 3-1 (2-0, 0-0, 1-1) skrevs resultatet till, målskytt Erik Hansson.

 

Som väntat dominerade hemmalaget från start men vi var inte helt borta. Underläget kom efter en utvisning som klarades av men sekunderna efteråt vallade de in pucken via ett försvarsben hos oss. Nybro fortsatte trumma på och kunde efter en tight situation och snabbt spel stöta in 2-0 innan periodvilan. Andra perioden ryckte vi upp oss och skapade chanser framåt men bra målvaktsspel och oförmåga var i vägen. Tredje perioden startade olyckligt med en kommunikationsmiss som mynnade i 3-0. Riktig uppförsbacke men vi kom tillbaka och hade ett ribbskott innan vi kunde reducera med halva perioden kvar. Närmare än så kom vi inte men med tanke på att vi kom till spel med bara 15 man var det en helt ok insats från våra krigare.

Vad säger du tränare Per Ljusteräng om matchen?

 

- Jag tycker du sammanfattade den bra. Vi var kort om folk och hade två tunga förluster i bagaget så jag tycker vi stod upp bra.

 

Vad är det som saknas för vinst?

 

- Vi har inte tillräckligt med erfarenhet ännu samt med det saknar vi också den breda spetskompetensen framför båda målen. Målskyttet måste förbättras och vi jobbar på det varje dag.

 

Många saknades igen, vad är det som händer hos oss?

 

- Det är en förkylning som härjar både bland ledare och spelare som vi inte blir av med.

 

Hur länge har det pågått?

 

- Det började före matchen mot Hammers och sedan har vi saknat 5-6 spelare plus att vi har två långtidsskador sedan tidigare. Det är tufft för oss då vi har en tunn trupp från start, vi har fyllt upp med egna juniorer vilka har, efter förutsättningarna, gjort det riktigt bra.

 

Något ljus i tunneln?

 

- Vet inte riktigt än men jag hoppas att någon eller några kan träna i början av veckan och vara redo till onsdag mot Mörrum.

 

Söker vi några nya spelare och i så fall är det något på gång?

 

- Vi söker nya spelare och har lite krokar ute men det är tufft. Vi står inte högst i ranken heller, tyvärr.

 

Några ljusglimtar trots allt?

 

- Humöret är bra, alla förstår vår situation. Våra målvakter har båda visat att de håller bra nivå och sedan tycker jag att våra juniorer tar små steg framåt hela tiden vilket är glädjande att se.

 

Lycka till på onsdag mot Mörrum

 

- Tack så mycket

 

Se highlights från matchen genom att klicka på länken https://play.staylive.se/nybrovikings/w/136891


<< Tillbaka