Välkomna till Hanhals Kings. Tillsammans är vi starka, Tillsammans gör vi skillnad
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
TILLSAMMANS SEDAN 1949

Hanhals IF - Kumla HC Black Bulls
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 12 december, 16:00
Plats:Kungsbacka Ishall (A)
Serie:ATG Hockeyettan
Samling:15:00
Seger mot Kumla i premiären
2021-12-12 20:48
Fotograf Christian Wahlgren

Efter en väl genomförd match segrar Hanhals Kings mot Kumla med 4-1 (2-0, 0-0, 2-1). Det var ingen välspelad match lagen bjöd på utan mer slit och släng med ströchanser åt båda håll. Kumla pressade i inledningen men drog på sig tre utvisningar på kort tid och det utnyttjade Hanhals Kings skoningslöst med två mål i powerplay. Andra perioden slarvade hemmalaget en hel del och det var gästerna som hade mest puck men skapade inte ändå inte mer än ett par bra lägen med chans till reducering. Hemmalaget hade även de ett friläge som rann ut i sanden. Tredje perioden startade på värsta tänkbara sätt för Hanhals Kings när Kumla redan efter 35 sekunder reducerade. Men repliken kom nästan omgående när vi återigen skaffade oss ett tvåmålsöverläge igen efter en snabb spelvändning. Efter det så kontrollerade hemmalaget matchen på ett riktigt bra sätt och kunde även göra 4-1 med knappt halva perioden spelad. Sammantaget en bra start och kul att se att även målskyttet fungerar igen efter en tveksam höst. Vi når tränare Per Ljusteräng för några kommentarer.

 

Grattis till segern

 

Tack, väldigt skön start. Vi uppträde lite nervöst i början men våra ledningsmål var lite förlösande för oss. Bortsett från sista halvan i andra perioden gör vi det helt ok.

 

Fyra mål, varav två i powerplay är vi inte bortskämda med, eller hur?

 

Jättekul att det lossnade lite, hoppas att det håller i sig bara. Sista tio hade bud på fler mål men vi sparade några till kommande matcher.

 

Två nyförvärv presenterade sig i målprotokollet också, vad säger du om Hampus och Victors insatser?

 

Kul att de levererar, både för laget och för dem personligen. Jag tycker båda gjorde bra insatser. Det var säkert lite nerver med i deras prestationer ikväll så jag tror att de, som alla andra, kommer att vara ytterligare förbättrade till onsdagens match mot KRIF. Jag måste även säga att både Ewertz och Saarinen Ek kom också undan med klart godkänt i sina första matcher i vår tröja.

 

Det var verkligen kul att se alla de nya spelarna hur snabbt de verkar ha kommit in i vårt spel.

 

De är väl utbildade och med några träningar tillsammans anpassar de sig när de ser hur det fungerar hos oss. Framåt så ska de nu ”väva” in sina egenskaper i vårt spel.

 

Några andra som utmärkte sig?

 

Jag tycker att Hector spelar stabilt i buren och att Olbing höjde sig bland försvararna och att Sundman gjorde en bra insats över 60 min på forwardssidan.

 

Trevlig start med seger och kul att det är igång igen och lycka till på onsdag.

 

Tack så mycket

 


<< Tillbaka