Välkomna till Hanhals Kings. Tillsammans är vi starka, Tillsammans gör vi skillnad
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
TILLSAMMANS SEDAN 1949

Mörrums GoIS IK - Hanhals IF
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 11 februari, 19:00
Plats:Jössarinken A-hall
Serie:ATG Hockeyettan
Samling:18:00
Andra raka efter seger mot Mörrum
2022-02-12 15:04

Andra raka, kaffe kaka! Vi följer upp segern mot Visby med att för första gången vinna två raka matcher i och med segern mot Mörrum under fredagskvällen, segersiffrorna skrevs till 4-0. En rakt igenom stabil insats där vi är snäppet bättre, hetare och effektivare än våra motståndare. Inte ens ett fyraminuter långt boxplay i första perioden kunde rubba oss. Istället tog vi just där tag i taktpinnen genom att i numerärt underläge ta ledningen efter en individuell prestation av Albin Storm. När vi sedan utökade ledningen i powerplay i andra perioden såg det riktigt bra ut. Sedan dog matchen lite när vi startade tredje perioden med att efter knappt två minuters spel göra 3-0. Mitt i den sista perioden fastställer vi slutresultatet 4-0 efter en snabb spelvändning och ett distinkt avslut av Samuel Wälimaa. Ingen topprestation men tillräckligt för seger, en riktigt bra laginsats där alla var med och bidrog. En kort kommentar från tränare Ljusteräng.

 

Grattis till segern

 

- Tack så mycket, det var bra och viktigt

 

Vad var våra nycklar som fällde avgörande?

 

- Jag tycker vi står för ett bra lagspel. Vi håller ihop laget över hela banan på ett bra sätt och vi jobbar hårdare än dem. Det som inte ingick i planerna var vår lite väl passiva start men det sätter jag på matchens betydelse och det blev bättre ju längre matchen led.

 

Jag måste få tillägga vårt uppoffrande spel i boxplay också

 

- Håller med, när vi dessutom gör mål i spelformen så är det grymt

 

Med tabellen i minne var det en riktigt viktig seger. Hur resonerade ni om det inför matchen?

 

- Såklart var alla medvetna om matchens betydelse men vi pratade mer om att de hade större press på sig, de skulle vara tvingade att driva på och ta risker. Vi kunde mer fokusera på att ligga rätt och hålla ihop laget, mer behövs ibland inte. Även om antalet matcher ännu skiljer sig så är det skillnad på att vara fem poäng före.

 

Vi har sett betydligt stabilare i spelet en längre tid nu, vad har hänt?

 

- Den individuella skickligheten har förbättrats hela tiden, de yngre spelarna har fått mer erfarenhet och med det har kvalitén på träningarna ökat. Sedan har spelarna verkligen har anammat lagspelets skönhet, de jobbar hårt för varandra men framförallt gör de det tillsammans.

 

Vi får hoppas att det håller i sig, lycka till på onsdag hemma mot Eskilstuna/Linden, viktig match det också?

 

- Precis, de ligger jämte oss vi strecket så det är verkligen en ”sexpoängsmatch”

 

Lycka till, tredje raka skulle smaka

 

- Tack så mycket, vi ska göra vårt bästa. Jag hoppas också att lite mer publik möter upp och stöttar oss nu när spelet och resultaten är med oss. Jag tycker att spelarna är värda lite mer uppskattning, välkomna på onsdag kl 19:00 när vi möter Eskilstuna i Kungsbacka Ishall.


<< Tillbaka