Välkomna till Hanhals Kings. Tillsammans är vi starka, Tillsammans gör vi skillnad
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
TILLSAMMANS SEDAN 1949

Hanhals IF - Eskilstuna Linden Hockey
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 16 februari, 19:00
Plats:Kungsbacka Ishall (A)
Serie:ATG Hockeyettan
Samling:18:00
Seger mot Eskilstuna Linden
2022-02-17 10:47

Det blev efter mycket om och men seger för våra kämpar mot Linden på hemmais under onsdagskvällen. En riktig spännande drabbning bjöd de två kombattanterna på, Hanhals i ledning med Linden som kvitterade gång på gång. Från start var det vi som tog hand om kommandot och tryckte ned Linden djupt i deras försvarszon. När vi fick ett tidigt pp-spel kom också vårt ledningsmål genom Backman. Vi radade upp ett flertal chanser men deras målvakt storspelade och när Linden sent fick chansen i numerärt överläge tog de vara på den och kvitterade. Deras glädje blev inte långvarig, blott 11 sek senare hade vi satt oss i förarsätet igen via ett mäktigt skott av Hansson. Andra perioden var det motståndarna som tog över spelet mer och mer och till slut kom kvitteringen, återigen i pp. Tredje perioden började på bästa sätt för oss då Backman gör sitt andra mål för kvällen när han trycker in 3-2 i en kampsituation framför mål. Gästerna fortsatte trumma på och efter halva perioden så lyckade de åter kvittera. I det läget så de starka ut medans vi hängde lite med huvudena men en spelvändning med två av kvällens huvudaktörer Backman och Rosenqvist avgör matchen när den sistnämnde prickskjuter in 4-3. Linden får chansen igen via ett sent pp och uttagen målvakt men efter ett uppoffrande spel där Nyström ensam blockar tre-fyra avslut lyckas Rosenqvist vinna pucken och fastställa slutresultatet 5-3 i tom bur. En riktig kul match att bevittna och en viktig seger för oss. Vi gör nu helg med tre raka segrar och imponerande 12-4 i målskillnad. Vi får några kommentarer av vår tränare Per Ljusteräng

Grattis till en ny stark seger, tredje raka. Är du nöjd?

 

- Verkligen, att vinna är alltid bra. Det blev en riktig holmgång där spelet böljade fram och tillbaka. Att vi lyckats vinna tre raka är riktigt bra gjort och ytterligare ett bevis på vår fina utveckling över säsongen.

 

Hur ser du på matchen?

 

- Bra första period, sämre andra och kamp i sista. Vi hade inte den rätta energin idag, vi såg lite slitna ut och spelet var inte riktigt där. De tog över spelet sista halvan men vi lyckades kriga oss till seger vilket jag tycker var riktigt imponerande. De spelade bra och skapade chanser men vi lyckades hela tiden ligga steget före dem och vår effektivitet och fighting spirit avgjorde till vår fördel.

 

När de kvitterade till 3-3 trodde jag inte vi skulle orka resa oss igen. Hur gick dina tankar då?

 

- Tungt, kvitteringen kom lite för tidigt. Att hade behövt ha ledningen lite längre.

 

Men vi replikerade bara några minuter senare, känslan då?

 

- Det kan gå, kan de komma tillbaka en gång till? Där kramade vi ut det sista och höjde oss också.

Riktigt kul match att följa med spänning och besvikelse och rätt segrare till slut, håller du med?

 

- Förstår att den var underhållande och i och med min hårfärg redan är gråhårig så är jag på din sida.

 

Lycka till på söndag mot Nyköping. Vi hörs igen på onsdag när vi tar emot Mörrum.

 

- Tackar


<< Tillbaka