Välkomna till Hanhals Kings
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkomna till Hanhals Kings

Tor Persson ny tränare för U16
2020-06-10 06:51

Rekryteringen av tränare för kommande säsong börjar fall på plats. Nästa tränare att ansluta sig är Tor Persson som har mycket erfarenhet från både division 1 och även varit i klubben tidigare som tränare för våra spelare födda 04. Nu påbörjar han sin andra sejour i klubben och kommer även ingå i det sportråd för junior som Christian Sivemark är ansvarig för.

Vem är Tor?

 

Jag är uppvuxen i Fjärås och fostrad i Hanhals Hockey. Bor & jobbar idag i Göteborg. Till vardags håller jag till i byggbranschen. Jag har en dotter på 14 år. 

 

Hur blev du tränare? 

 

Det började tidigt med att jag var hjälptränare och ledare på hockeyskolor. Fick då upp intresset för tränarrollen. Att få en grupp att driva åt samma mål, utveckla spelare är något som driver mig och som jag tycker är roligt. 

 

Vilka tidigare lag har du tränat?

 

Jag har varit assisterade tränare för Nybro Vikings i div 1. Hade även några år som junioransvarig i samma klubb. När jag kom tillbaka till Göteborg har jag tränat Hovås A-lag samt damlag, Bäcken U16 Elit och Hanhals U14 (04:or) och assisterande i Hallands TV-Pucken lag. 

 

Vad tar du med dig för erfarenheter av tidigare lag du tränat?

 

Det är många bitar man lärt sig under åren. Men det jag står för som tränare är kommunicera, tävla hela tiden, alltid försöka få fram glädje & att ha roligt samt att få killarna att förstå utmaningen med spelet ishockey. 

 

Vad för typ av hockey kan vi förvänta oss att se av er?

 

Det blir att kommunicera med U16 Elit, spela spelet som Nörringer sätter upp för om vi har spelare som under säsongen tar kliv och går in i U16 Elit skall de känna sig bekväma. Killarna skall bli så väl förberedda de kan bli inför kommande U16 Elit säsong och framåt med J18 och J20. Jag är en tränare som gillar raka spelet och att hitta den snabbaste vägen till målet och avslut. Sätta press på motståndaren över hela banan. Alltid hjälpa varandra så man har många spelalternativ. Få spelarna att våga det lilla extra. 

 

Vad är den största utmaningen kommande säsong med U16? 

 

Många killar kommer möta ett år äldre och just i denna ålder kan de skilja väldigt mycket på muskelstyrka och utveckling så det kan bli en utmaning framförallt för spelarna. Men samtidigt skall killarna spela sitt spel, för inom kort är alla på liknande nivå i styrka. Men lätt i denna ålder att tro att det för alltid kommer skilja så mycket. Handlar om att få killarna att tro på det vi gör för att ta med det framåt i karriären. 

 

Sen för egen del tror jag att det kan bli att hantera en väldigt stor grupp. Att få alla att bli nöjda med matcher, träningar och utveckling. Vi är upp emot 36 st, på 2 lag nästan 1.5 lag då U16 Elit kommer ha spelare i vårt div 1 lag. En otroligt stor utmaning. Alla kommer inte vara nöjda. Det är sanningen.

 

Jag ser fram emot en spännande säsong.