Välkomna till Hanhals Kings
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkomna till Hanhals Kings

Adam Kjellström ny assisterande tränare
2021-03-31 20:50

U16s huvudtränare denna säsong är Tor Persson som även kommer leda laget kommande säsong. Nytt blir nu att Tor får in en assisterande tränare vid namn Adam Kjellström. Vi tog en pratstund med Adam.

Berätta lite om vem du är? 
Jag är uppväxt i Nybro strax utanför Kalmar, sedan tre år tillbaka är jag bosatt i Kungsbacka. Jag gillar att vara aktiv och röra på mig ute i naturen i form av löpning och cykling. Uppväxt inom föreningslivet och alltid varit intresserad av idrott i alla dess former. 

Din bakgrund inom ishockeyn? 
Jag är fostrad i Nybro Vikings där jag spelat i närmare 14 år genom ungdoms- och juniorlagen. Efter studenten tog jag chansen och åkte över till USA för att spela juniorhockey i New York, jag fick med mig en full trunk hem med nya lärdomar och erfarenheter som jag är oerhört tacksam för idag. Jag la ishockeyn åt sidan 2016 efter ett par år i divison 3.

Känner du till Hanhalskings sedan tidigare? 
Absolut! Jag har själv aldrig spelat mot Hanhals Kings men har följt föreningen från sidan, framförallt de senaste tre åren såklart. Jag älskar ishockey och kollar mer än gärna live, har varit nere i hallen flera gånger och kollat sen jag flyttade till Kungsbacka. Jag har bara positiva intryck kring föreningen och ser framemot att bli en del av den! 

Du valde att göra en satsning på Triathlon och fått göra en del stora lopp i Triathlon. Berätta om den resan?
Det började egentligen i samband med att jag under mitt år i New York började springa betydligt mer samtidigt som kände att jag ville testa något nytt, det slutade med en anmälan till Ironman Kalmar året därpå. Jag tog mig i mål med nöd & näppe, men fick blodad tand och kände att det var något jag ville satsa på. Lyckades året därpå springa in som trea i min åldersklass & därmed kvalificera mig för Ironman VM på Hawaii som var en utmaning i en klass för sig, dels fysiskt men framförallt psykiskt. Jag har därefter tävlat en hel del runt om i världen och verkligen fastnat för långdistans. 

Vad tror du att du kan plocka med dig från din erfarenhet i Triathlon in i ishockeyn?
Dels så utvecklades jag själv som hockeyspelare under den tiden som jag tränade triathlon, mycket av den träningen jag gjorde hjälpte mig även på hockeyplanen. Men framförallt så har jag gått på ett gäng minor och dragit på mig onödiga skador som jag idag hade kunnat undvika med den kunskapen som jag fått. Jag hoppas det kan hjälpa killarna i laget från att göra samma misstag. 

Du och Tor Persson har jobbat ihop tidigare berättat om var och när? 
Jag hade Tor som tränare under 2 säsonger när han kom till Nybro och hade ansvaret för juniorlagen där. Jag har bara positiva minnen från den tiden och vet hur Tor jobbar på och utanför isen.

Vad tror du om kommande säsong?
Jag tror och hoppas att laget får utdelning för det slit och engagemang som de lagt ner under den gångna säsongen men inte fått chansen att visa. Jag tror att vi har en väldigt rolig säsong framför oss där vi kan ta flera steg och utvecklas, både individuellt och som lag.